Septembris toimuva Eesti toidu kuu jooksul leiab aset üle 30 kodumaisele toidule pühendatud sündmuse ja festivali. Mullu külastas Eesti toidu kuu sündmusi ligi 65 000 inimest.
"Eesti toidu kuu avab saagiajal meie toidukultuuri kogu selle kirevuses ning ühendab endas üle 30 festivali ja toidusündmuse," ütles Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. "Eesti inimeste jaoks on oluline toidu kodumaine päritolu, sest meil kasvatatu ja toodetu on kvaliteetne ja meelepärane. Seepärast on ka toidukuu juhtmõtteks "Ma armastan Eesti toitu"."
Eesti toidu kuu kestab 3. septembrist oktoobri keskpaigani ja see avatakse ametlikult 4. septembril Muhumaal Koguval. Eesti toidu kuu raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. "Eesti toidu kuu programm avab kodumaise toidukultuuri alates metsaandide kasutamisest, hoidiste tegemisest ja lõpetades maapiirkondade restoranide eripakkumistega," rääkis Raudsepp.
"Kuu jooksul toimuvad nii Hiiumaa toidu ja kunsti nädal, hoidiste ja seenefestivalid ning Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2016," ütles Kadi Raudsepp ja lisas, et kodumaise tooraine võtavad oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti toidutee võrgustikku kuuluvat Eesti maapiirkondade restorani.
Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Kokku osales toidukuu enam kui 30 festivalil ja sündmusel üle 65 000 inimese.
Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020". Varem on Maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol "Aja puudutus. Puudutuse aeg", Eesti toidu kuu 2015. aastal ning 2015. ja 2016. aastal toimunud üle-eestilised avatud talude päeva.
Allikas: Maaeluministeeriumi 24.08.2016 pressiteade