Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vihmasajud jätkuvad (2006-08-31 22:41:54)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 30. augustil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

”Lähipäeval mõjutavad Eesti ilma peamiselt madalrõhkkonnad, mistõttu on oodata küllaltki palju sademeid. Neljapäeval möödub Peipsi tagant lõunatsüklon, sajab tugevat vihma, kohati on äikest. Põhjatuule iilid ulatuvad kuni 20 m/s, sooja on vaid 16...18, saartel kuni 20 kraadi. Reedel, 1. septembril, on madalrõhkkond õnneks juba põhjasuunda kaugenenud ja hoovihmavõimalus väheneb, püsides eelkõige Ida-Eestis. Ka tuul nõrgeneb 4-8 m/s, puhudes loodest. Sooja on ööl vastu reedet 10...15 ja reede päeval 18...22 kraadi. Nädalavahetusel hakkab meie ilmale mõju avaldama Põhja-Atlandi madalrõhkkonna lohk. Ilm tuleb muutlikult pilves, laupäeval sajab hoovihma vaid kohati, pühapäeval juba mitmel pool ning võib olla ka äikest. Tuul puhub lõunakaartest, selle kiirus ulatub laupäeval  4-8, pühapäeval iiliti 12 m/s. Õhutemperatuur püsib öösel +7...+14 kraadi piires, päeval tuleb 17...22 kraadi sooja. Uue nädala algul liigub Atlandi madalrõhkkond ilmselt otse üle Eesti itta. Esmaspäeva puhub lõuna- ja kagutuul kuni 12 m/s. Öösel valdavad veel hoogsajud, päeval on oodata alates Edela-Eestist tugevamat laussadu, kohati võib olla äikest. Sooja tuleb 10...15 kraadi öösel ja 16...18 kraadi päeval. Teisipäeval asub juba täituva tsükloni kese Eesti kohal. Mitmel pool sajab hoovihma ja võib olla äikest, tuul pöördub põhja, puhudes 2-6 m/s, õhutemperatuur jääb öösel +8...+13 ja päeval +15...+19 kraadi vahele. Kolmapäeval tugevneb põhjatuul iiliti 15 m/s, ilm on vahelduvalt pilves, hoovihma võib sadada päeval. Sooja tuleb 8...13 kraadi öösel ning 16...20 kraadi päeval. 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +15 kraadist Ida-Eestis +17 kraadini saartel, mis on 2 kraadi üle normi. Sademeid on oodata 50 - 60 mm, see on umbes 4 korda üle normi.” 

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.