Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna Botaanikaaias avatakse uus näitus (2006-08-29 19:46:31)

 

Tallinna Botaanikaaia palmimajas 1.–24. septembrini avatud väljapanekul saab näha kalanahkadest valmistatud kollaaz'e, mille autoriks on harrastuskunstnik Enn Koort. Kollaaz'ide loomisel on kasutatud erinevate eesti kalade – lõhe, haugi, ahvena, latika, siia, lesta ja kilu nahka, soomuseid ja uimi. Looduslike motiivide jäädvustamiseks kasutab kunstnik alusele kleebitud suitsutatud ja soolatud-kuivatatud nahka. Selline tehnika on ainulaadne kogu maailmas.

 

Sõltuvalt inspiratsioonist saab kalanahast luua erinevaid loodusmotiive – päikesetõusu ja -loojangut, randa ja metsa, lumehelveste langemist ja lendavat linnuparve. Kunstnik ise nimetab oma tööde stiili naturaal-abstraktseks. Kalanahkadest kollaaz'e on Enn Koort valmistanud juba üle neljakümne aasta.

 

Enn Koort on näidanud oma loomingut viiekümnel näitusel nii Eestis kui ka välismaal. Esimene näitus toimus aastal 1971. Tallinna Botaanikaaias tutvustab kunstnik oma taieseid juba teist korda.

 

Tallinna Botaanikaaia palmimaja on avatud iga päev kella 11–16. Algava õppeaasta puhul 1.–3. septembrini on kooliõpilastele palmimaja külastamine tasuta (õpilaspileti ettenäitamisel).

 

Lisainfo: Tiina Müürisepp, tel 606 2660.

 

Allikas: Tallinna Botaanikaaia 29.08.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.