Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tutvustati bioenergia tulevikuplaane (2006-08-29 16:54:40)

Põllumajandusministeerium tutvustas 29. augustil biomassi ja bioenergia tootjatele, mida riik on teinud ja plaanib teha taastuvenergia tootmise edendamiseks.

 
“Kogu Euroopa Liidus on bioenergia teema muutumas üha aktuaalsemaks. Tahetakse vähendada sõltuvust imporditavast ja mittetaastuvast energiast,” põhjendas kohtumise olulisust Põllumajandusministeeriumi abiminister Rain Vändre. “Eestis on suur  biomassi ressurss, kuid kahjuks kasutatakse täna meie riigis taastuvenergiat veel väga vähe. Et seda olukorda parandada, on meil plaanis erinevad toetusmeetmed ning samuti on väljatöötamisel bioenergia arengukava.” 

 

Kohtumisel tutvustati tootjatele bioenergeetika edendamiseks mõeldud toetusmeetmeid, mida on võimalik taotleda Eesti maaelu arengukava 2007-2013 raames. 

 

“Uue maaelu arengukava kaudu on planeeritud toetada bioenergia tootmiseks tehtud investeeringuid nagu näiteks hoonete rajamine ja rekonstrueerimine ning vajalik seadmete ostmine. Maksimaalne toetussumma võiks seejuures u 1,5 miljonit krooni,” selgitas Vändre. “Lisaks on aastatel 2009-2013 energiakultuuride meetme raame planeeritud toetada kiirekasvuliste metsakultuuride rajamist. Kusjuures ühe hektari rajamise toetusmääraks on arvestatud ca 20 000 krooni.”

 

Põllumajandusministeeriumi esindajad andsid samuti ülevaate Biomassi ja bioenergia kasutamise edendamise arengukava 2007-2013 väljatöötamisest.

 

“Arengukava eesmärk on vähendada Eesti sõltuvust imporditavatest energiaressurssidest ning laiendada biomassi kasutamist energia toorainena.” sõnas Vändre ning lisas, et biomassi tootmine pakub maaettevõtjale lisaks ka head alternatiivi traditsioonilisele põllumajandusele.

 

Kalvi mõisas toimunud kohtumisel tutvustasid omapoolseid sisendeid bioenergeetika arengusse ka Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ning Keskkonnaministeeriumi esindajad.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 29.08.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.