Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aafriklased huvituvad Eesti veemajandusest (2006-08-28 19:55:37)


Teisipäeval, 29. augustil külastab Keskkonnaministeeriumi
Victoria järve majanduskomisjoni 5-liikmeline delegatsioon, mis koosneb Uganda, Tansaania ja Keenia keskkonna- ja veeministeeriumide esindajatest.

Delegatsioon, mida juhib Victoria järve majanduskomisjoni peasekretär, kohtub Keskkonnaministeeriumi, Peipsi Koostöö Keskuse ja Eesti Veeühingu esindajatega, kes annavad kaugetele külalistele ülevaate Eesti veemajanduse olukorrast. Pärastlõunal külastab delegatsioon AS-i Tallinna Vesi Ülemiste veepuhastusjaama.

"Olukord veemajanduses on kogu maailmas enam-vähem sarnane," ütles Keskkonnaministeeriumi asekantsler Harry Liiv. "Ka
Victoria järve puhul tuleb tegelda samade keskkonnaprobleemidega, mis meilgi, kuid nende mured on sadu kordi tõsisemad ja keerulisemad." Liiv tõi näiteks veereostuse vähendamise ja vältimise küsimused. "Pakume delegatsiooni liikmetele lahendusi, millest ise oleme õppinud ning millest on Eesti veemajandusel kõige rohkem kasu olnud."

Victoria järv oma 67 tuhande ruutkilomeetrise pindalaga on Aafrika suurim veekogu ning maailmas suuruselt teine mageveekogu. Järv jaotub kolme riigi - Uganda, Tansaania ja Keenia - vahel. Järve veevarude kasutamiseks ning kaitseks on riigid moodustanud ühise majanduskomisjoni. Järve valgalal elab kokku 30 miljonit inimest. Reostuse tõttu on järve vesi oluliselt halvenenud - vees on suurenenud põllumajanduskemikaalide ja ohtlike ainete sisaldus. Kuna ka reovett ei puhastata piisavalt, vohab järves juba mitmendat aastat massiliselt toksilisi sinivetikaid.

Eestit külastab
Victoria järve majanduskomisjoni delegatsioon Stockholmi rahvusvahelise veenädala raames. Delegatsioon soovib saada ülevaadet Läänemere riikide veemajanduse olukorrast ning sellealasest koostööst.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 28.08.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.