Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnus toimub Baltimaade turbatootjate foorum (2006-08-24 12:03:59)


Neljapäeval, 24. augustil algab Pärnus hotellis
Strand järjekorras 6. Baltimaade turbatootjate foorum. Varem on samalaadne üritus toimunud kahel korral nii Lätis kui Leedus ning kolm aastat tagasi Tartus.

 

Turbatootjate foorum on traditsiooniline augustikuus toimuv kokkusaamine, kus tehakse esimesi kokkuvõtteid käimasolevast tootmisaastast regioonis, arutatakse ühiseid probleeme ja tehakse plaane tulevikuks.

 

Foorumist võtab osa üle 85 turbatootmisettevõtte esindaja Eestist, Lätist ja Leedust. Samuti osalevad foorumil Saksamaa, Rootsi, Ukraina, Hollandi ja teiste riikide spetsialistid.

 

Selle aasta foorumi peamisteks märksõnadeks on „kuiv suvi”, „erinevatel tasanditel turba tootjate ja looduskaitsjate ühishuvide leidmine ja koostöö tugevdamine”, „muutused õigusruumis” ning „tööjõu probleemid”.

 

Foorumi avaettekande teeb Keskkonnaministeeriumi asekantsler hr Harry Liiv, andes ülevaate turbakaevandamise olukorrast Eestis, turba varudest, kaevandamise mahtudest, peamistest probleemidest ja Keskkonnaministeeriumi kavadest nende lahendamisel. Sellele järgnevad Baltimaade turbaliitude esindajate ettekanded, milles antakse ülevaade selle aasta tootmismahtudest ja tööstuse olulisematest päevaprobleemidest. Pärast lõunat on kavas korraldada rühmatööd ja diskussioonid, mida on kutsutud juhtima oma ala spetsialistid Saksamaalt, Rootsist ja Ukrainast. Rühmatööde käigus keskendutakse konkreetsematele probleemidele aiandus- ja kütteturba ning turbatootmise tehnoloogiate vallas ja peamistele trendidele Euroopas.

 

Foorumi ametlikule osale järgneb Eesti Turbaliidu vastuvõtt Ammende Villas.

 

25. augustil, foorumi teisel päeval, osalevad foorumist osavõtjad ekskursioonil, mille käigus tutvustakse AS Treffex pakketsehhiga, mis on üks kaasaegsemaid Eestis ning AS Tootsi Turvas pakutava kaevandamise tehnika ja tootmisväljakutega.

 

Taustainfo: MTÜ Eesti Turbaliit on 1992. a asutatud turba tootmise ja töötlemisega tegelevaid ning neid teenindavaid ettevõtteid ühendav organisatsioon. Turbaliidu liikmed toodavad täna 80% Eesti turbatoodetest, andes sealjuures tööd ~1500-le inimesele ja seda peamiselt maapiirkondades. Lisaks sellele on turbaga seotud terve rida seda teenindavaid ettevõtteid transpordi, masinaehituse, pakendamise, energeetika, teaduse, rakendusuuringute ja insenerteenuste valdkonnas. MTÜ Eesti Turbaliit on Eesti Tööandjate Keskliidu liige. Tööstuse hinnanguline aastakäive on 1,2-1,5 miljardit krooni, millest 3/4 moodustab eksport (koguseliselt ~60%). Osa turbast kasutatakse ilma töötlemata, osa turvast kasutatakse erinevate turbasegude ja kasvusubstraatide, briketi jt toodete valmistamisel. Eesti turbatooteid eksporditakse enam kui 60 riiki, millest olulisemad on Belgia, Holland, Rootsi ja Saksamaa.

 

Allikas: MTÜ Eesti Turbaliit 24.08.2006 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.