Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Madalrõhkkonnad toovad vihmalisa (2006-08-24 09:55:00)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 23. augustil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Viimastel päevadel on vihmahood mitmel pool maad kastnud, vihmalisa on oodata ka edaspidi. Neljapäeval ja reedel mõjutab meie ilma Lääne-Venemaal asuva madalrõhkkonna lääneosa. Neljapäevane ilm tuleb muutlikult pilves, mitmel pool sajab vihma ja on äikest, suurem on sadu Lõuna-Eestis. Põhjatuule iilid ulatuvad kuni 13 m/s, sooja tuleb 17...21 kraadi. Reedel nõrgeneb põhjatuul 3-7 m/s, ilm tuleb muutlikult pilves, sajab hoovihma ja võib olla äikest. Õhutemperatuur jääb öösel 10...15 ja päeval 17...21 soojakraadi vahele. Nädalavahetusel puhub kirdetuul 2-7 m/s. Ilm on vahelduvalt pilves, päevasel ajal püsib hoovihma ja äikese võimalus. Öösel tuleb 9...14 ja päeval 18...23 kraadi sooja. Esmaspäevast kolmapäevani mõjutab Eesti ilma uus läänest lähenev madalrõhuala. Ilm on muutlikult pilves, suurema saju oht on teisipäeva öösel, muul ajal esineb hoovihmasid. Esmaspäeval ja teisipäeval puhub idakaarte tuul 2-7 m/s, kolmapäeval pöördub tuul lõunasse, selle kiirus on 2-6 m/s. Öisel ajal on sooja 8...15 ja päeval 18...23 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +16 kraadist Ida-Eestis +18 kraadini saartel, mis on 1-2 kraadi üle normi. Sademeid on oodata 30 mm saartel kuni 40 mm Ida-Eestis, seda on 2,5 korda üle normi.” 

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.