Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algavad koolitused LEADER meetme taotlejatele (2006-08-21 11:43:02)

21.-25. augustini toimuvad Eesti riikliku arengukava (RAK) meetme 3.6 “LEADER tüüpi meede” koolitused, kus tutvustatakse meetme toetuste taotlemise tingimusi.

Koolitused on osalejatele tasuta ja seda toetavad Põllumajandusministeerium ning Euroopa Liit. Koolitused viiakse läbi Põllumajandusministeeriumi, Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) ning LEADER infokeskuse ekspertide osavõtul.

Koolitused toimuvad
– 21. augustil Tartus Rehe motellis;
– 24. augustil Pärnu Maavalitsuses;
– 25. augustil Tallinnas Põllumajandusministeeriumis.

Koolitused toimuvad kella 10-17. Osalemiseks on vaja eelregistreerida LEADER infokeskuses telefonil 742 1771 või e-posti aadressil leader@mai.ee. Toimub ka 3 lisaseminari, mille toimumisest antakse täiendavalt teada.

LEADER on Euroopa Liidu algatatud programm maaelu arengu ja kohaliku initsiatiivi toetuseks. Programm toetab ettevõtjate, kodanikeühenduste ja kohalike omavalitsuste koostööd piirkondliku maaelu strateegia koostamisel ja elluviimisel. Eesti rakendab käesoleval perioodil LEADER programmi põhimõtteid RAK meetme 3.6 kaudu. Toetuse saajaks on kohalik tegevusgrupp – ettevõtjaid, kodanikeühendusi ja kohalikke omavalitsusi ühendav piirkondlik mittetulundusühing.

Meetme eesmärgiks on kohaliku initsiatiivi toetamine, edendades elu maapiirkonnas kohaliku tasandi koostöö kaudu, milles erinevad osapooled suunavad oma ühised jõupingutused piirkonna vajaduste väljaselgitamiseks ja võimaluste kasutamiseks.

Meetme eelarve on käesoleval aastal 28,8 miljonit krooni, millest rahastatakse piirkondlike strateegiate koostamist ja piiratud hulga juba koostatud strateegiate elluviimist. Meedet finantseeritakse Euroopa Põllumajanduse Arendus- ja Tagatisfondi (EAGGF) vahenditest.

Toetuse taotlusi plaanib Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) vastu võtta  28. augustist 22. septembrini (täpne vastuvõtuaeg sõltub meetme akrediteerimisest). Taotluste vastuvõtu täpse kuupäeva annab PRIA teada lähipäevil.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 21.08.06 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.