Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vihmalisa tuleb visalt (2006-08-16 20:01:26)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 16. augustil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Vaatamata möödunud päevade kohatistele üsna korralikele vihmahoogudele valitseb ikka veel kuivus. Õnneks peaks lähipäevad märgatavat vihmalisa pakkuma. Neljapäeva on taevas vahelduvalt pilves ja kohati võib sadada hoovihma. Puhub lõunakaarte tuul 3-7 m/s, sooja on öösel 10...15, päeval 20...25 kraadi. Reede tuleb vahelduvalt pilves ja olulise sajuta, tuul on edelast ja läänest 2-6 m/s, sooja 8...13 kraadi öösel ning 20...26 kraadi päeval. Laupäeva öösel ja hommikupoolikul püsib vaheluvalt pilves sajuta ilm, õhtupoolikul alates Lõuna-Eestist pilvsus tiheneb, hakkab sadama vihma ning on äikest. Tuul pöördub itta ja kirdesse, tugevnedes 4-8, rannikul puhanguti 13 m/s. Öine õhutemperatuur on +8...+13 ja päevane +20...+25 kraadi. Pühapäev tuleb valdavalt pilves ja sajune, kohati on sadu tugev, võib olla äikest.  Puhub vali põhja- või loodetuul, rannikul puhanguti 13 m/s. Öösel on 10...15 ja päeval vaid 16...20 kraadi sooja. Esmaspäevast kolmapäevani domineerib Eesti kohal keskmisest madalam õhurõhk. See loob soodsad tingimused hoovihmapilvede arneguks. Suurim on sajuvõimalus just pärastlõunasel ajal. Tuul puhub esmaspäeval loodest 3-8 m/s, teisipäeval ja kolmapäeval valdab nõrk kirdetuul kiirusega 1 - 6 m/s. Öösiti on 7...14 ja päeval 18...24 kraadi sooja.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +17 kraadist Ida-Eestis +18 kraadini saartel, mis on veidi üle normi. Sademeid on loota 30 mm Ida-Eestis kuni 40 mm saartel (ehkki osad prognoosmudelid ennustavad kuni 2 korda suuremaid sajuhulki), mida on 1,5 kuni 3 korda üle normi.” 

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.