Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mürktaimede näitus Tallinna Botaanikaaias (2006-08-15 11:18:03)

 

18.–20. augustini toimub Tallinna Botaanikaaia palmimajas näitus „Mürktaimi toast ja õuest”. Näitusel saab tutvuda 120 erineva mürktaimega, nende seas Euroopa ja muu maailma mürgisemad: sinine käoking, harilik mürkputk, riitsinus, puis-inglitrompet, ogaõun, belladonna.

 

Maailmas leidub üle 10 000 liigi mürgiseid taimi. Meid ümbritsevad taimed pole tavaliselt inimesele ohtlikud, kuid siiski ei maksa tundmatuid taimi pruukida. Ohtlikuks võib osutuda ka iga ravimtaim või muu ohutu taim, kui teda valesti kasutatakse või kui teda liiga suurtes kogustes süüa. Näituse külastajatel on võimalik saada teavet ka tundmatute kaasatoodud taimede ohutuse kohta. Lisaks sellele võib saada vastused küsimustele, milliseid mürgiseid taimi kasvatatakse aias, millist taime peetakse Euroopa kõige mürgisemaks, mida taimemürgistuse puhul teha, missuguste mürgiste taimede kasvatamine on Eestis keelatud.

 

Tallinna Botaanikaaed ootab külla kõiki, kes tahavad oma silmaringi laiendada. Näituse ajal on palmimaja avatud kella 11.00–19.00.

 

Näitusega samal ajal võib tutvuda Tallinna Botaanikaaia rooside kollektsiooniga.

 

Lisainfo: kuraatorid Urmas Laansoo ja Taimi Puusepp, tel 606 2671.

 

Allikas: Tallinna Botaanikaaia 15.08.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.