Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tunnustatud tegijaid: okaspuude kollektsiooniaed (2004-08-18 13:47:09)
Okaspuusorte müüakse ja istutatakse aina rohkem. Mida uudsemad ja meie oludest erinevamast piirkonnast on taimed pärit, seda rohkem küsimusi kasvatamise käigus ilmneb. Taimede Eesti kliimasse sobivuse üle saab otsustada ja neid laialdaselt soovitama hakata alles siis, kui hoolealused meie äärmuslikud ilmariukad ära näinud. Tavaline aiapidaja saab istikuotsingul toetuda neile taimehuvilistele, kellel juba aastatepikkused kogemused olemas.
EPMÜ taimebiotehnoloogia uurimiskeskuse EVIKA teadur põllumajandusmagister Andres Vaasa hakkas okaspuid koguma ja kollektsioonaeda rajama 1989. aastal. Praeguse seisuga kasvab aias umbes 400 okaspuusorti, lisaks hulgaliselt ka lehtpuusorte. Rajamisel on autor lähtunud Inglise aiakujundusstiilist.
Asjahuvilised saavad Andrese kollektsiooniga tutvuda tema kodulehe vahendusel, kus on lisaks okaspuude kasvatamisnõuandeidki: www.hot.ee/tsuga.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.