Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mida ütleb lähima 3 kuu ilmaennustus? (2006-08-09 23:20:51)


Sõltumatu ilmaennustaja
Marko Kaasiku poolt Experimental Climate Prediction Center’i põhjal äsja koostatud prognoos kolmeks lähikuuks on järgmine:

 

August

Päikesepaisteliste kõrgrõhkkondade ülekaal jätkub. Idatuuled toovad kuu algul ja keskel sooja ja kuiva õhku. Kuu teisest poolest on oodata rohkem madalrõhkkondade rünnakuid läänest, mistõttu on taas vihmalootust. Ilmad jäävad siiski üsna soojaks, sest ülekaalus on lõunakaarte tuuled. Kokkuvõttes jääb niiskusepuudus püsima, sest sajuhulgad jäävad jätkuvalt alla normi. Õhusooja tuleb 1–2 kraadi üle tavapärase.

September

Venemaa Euroopa-osa kohal tugevneb taas kõrgrõhuala. Baltimaad jäävad selle äärealadele, kus valitsevad lõunakaarte tuuled. Seetõttu on ilmad tavalisest 1–2 kraadi soojemad. Eriti soe on rannikualadel, sest Läänemeri on kogunud suve jooksul suure hulga soojust. Arvatavasti jäävad ka septembris sajuhulgad alla normi.

Oktoober

Madalrõhkkonnad hakkavad liikuma eelistatult Islandi kohalt üle Skandinaavia ja Baltimaade kagusse. Lääne-Euroopa kohal õhurõhk tõuseb. See peaks meil lõpuks taevakraanid valla päästma – tõsi küll, hilinenult. Ida-Eestis on oodata tavapäraseid temperatuure, rannikul ja saartel aga oluliselt kõrgemaid, sest meri on jätkuvalt paljuaastasest keskmisest hulga soojem.

Vaata edasi…


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.