Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmamudelid annavad taas vihmalootust (2006-08-09 23:07:48)


Sõltumatu ilmaennustaja
Marko Kaasiku 9. augustil koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

”Lähemal nädalal annavad ilmamudelid taas vihmalootust.
Neljapäeval ja reedel valitseb Eesti ilma ida- ja läänepoolse madalrõhkkonna vahele kiilunud kõrgrõhuhari. Ilm on neljapäeval peaagu selge ja reedel kiudpilvedega. Neljapäeval puhub põhja- ja kirdetuul ning reedel idatuul kiirusega 1–3 m/s. Sooja on öösel 10–16 kraadi, päevased maksimumid küünivad 21–27 kraadini. Edasi eemaldub kõrgrõhuhari itta, madalrõhkkond läänes tugevneb ja tungib peale. Laupäeval on oodata idatuult 2–5 m/s, vahelduvat pilvisust ja Kagu-Eestis võib tulla hoovihma. Sooja on öösel 12–17 ja päeval 21–26 kraadi. Pühapäeval ja esmaspäeval puhub põhiliselt kagutuul kiirusega 2–5 m/s. Ilm on vahelduva pilvisusega ja sajab hoovihma. Sooja on oodata öösel 12–17 ja päeval 17–22, pühapäeval paljudes kohtades kuni 26 kraadi. Teisipäeval-kolmapäeval pöördub tuul lõunasse ja edelasse ning puhub kiirusega 2–6 m/s. Vahelduva pilvisusega ilm ja hoovihmad jätkuvad. Sooja on oodata öösiti 12–19 ja päeval 17–23 kraadi.

 

Õhutemperatuuri ootame eelolevaks nädalaks keskmiselt 17–18 kraadi ehk paljuaastasest keskmisest 2–3 kraadi enam. Sadu on oodata 20 millimeetri ümber ehk normilähedaselt.” 

Mitme kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.