Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tuleoht on looduses endiselt suur (2006-08-04 12:42:56)


Keskkonnainspektsioon ja Päästeamet hoiatavad, et tuleoht looduses on endiselt väga suur, eriti Põhja-, Ida- ja Kesk-Eestis. Samuti on paljudes omavalitsustes metsaminek endiselt keelatud. Täielikult on keelatud tuletegemine looduses, kaasa arvatud RMK puhkealadel.

Inspektsioon ja päästeamet panevad puhkajatele südamele, et enne loodusesse minekut tuleks selgeks teha, kas vastava omavalitsuse piires on metsaminek lubatud või kehtivad metsamineku piirangud.

Informatsiooni selle kohta saab kohalikest omavalitsustest, samuti Päästeameti kodulehelt www.rescue.ee.

Metsamineku ja tuletegemise keelust kinnipidamist kontrollivad Keskkonnainspektsiooni ja Päästeameti inspektorid, samuti politseinikud.

Metsas või mujal looduses tuleohu tekitamise eest võib karistada rahatrahviga kuni kakssada trahviühikut ehk kuni 12 000 krooni.

Keskkonnainspektsioon määras möödunud kuus tuletegemise eest trahvi rohkem kui kahekümnele inimesele. Mitmed menetlused on praegu veel pooleli.

Trahve on määratud nii lõkketegemise kui ka okste, heina ja kulu põletamise eest, samuti on karistatud metsas või puhkealal grillahjus tule tegemise eest.

Allikas: Keskkonnainspektsiooni ja Päästeameti 04.08.2006 presssiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.