Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnakaitsjad ja kaitseliitlased saavad ühise õppehoone (2006-08-03 12:44:41)

 

Homme, 4. augustil algusega kell 15 toimub Jõgevamaal Puurmanni vallas Jürikülas Utsali õppe- ja haldushoone pidulik nurgakivipanek, milles osaleb keskkonnaminister Villu Reiljan.

"Looduskaitsjad ja kaitseliitlased on Jõgevamaal, Alam-Pedja looduskaitsealal koostööd teinud juba pikemat aega," ütles keskkonnaminister Villu Reiljan. "Looduskaitsjad on korrastanud selle unikaalsete lammimetsade, soode ja luhaniitudega ala, Kaitseliidu Jõgeva malev on aga taganud kaitseala ööpäevaringse valve, mis on ära hoidnud röövraied ja röövpüügid ning säästnud siinseid metsi ka tulekahjudest."

Reiljani sõnul aitab rajatav keskus taolist koostööd süvendada, sest noored, kes õppekeskusse tulevad, saavad korraga teadmisi nii sõjaväelisest kui ka looduskaitsest.

Alam-Pedja oli kunagine Nõukogude armee pommipolügoon, Kaitseliit kasutab kaitsealast väljapoole jäävaid alasid samuti õppuste korraldamiseks. Rajatav Utsali õppe- ja haldushoone kerkib kaitseala vahetusse lähedusse ja sellesse saavad ruumid Eesti Looduskaitsekeskuse Jõgeva-Taru regioon ja Kaitseliidu Jõgeva Malev.

Looduskaitsekeskus soovib uude majja üles panna Alam-Pedjat tutvustava põhjaliku ekspositsiooni, kasutada siinseid ruume looduskaitsealase õppetöö korraldamiseks jne. Keskusest peaks kujunema looduskaitseala süda.

Utsali haldus- ja õppehoone kahel korrusel on ruumi kokku 1650 ruutmeetrit. Hoonesse tuleb 83 ruumi, sealhulgas õppeklassid, toitlustus- ja majutusruumid ja saun.

"Keskus on mõeldud eelkõige noorte harimiseks ja tõesti suurepärane, kui saame ühendada riigikaitse ja loodushariduse," lausus Kaitseliidu Jõgeva maleva pealik kapten Janno Rosenberg.

Tuleva aasta aprillis-mais valmiva õppekeskuse ehituseks kulub ligi 23 miljonit krooni, valdavalt on ehitust rahastanud Keskkonnainvesteeringute Keskus. Kaitseliidu panus keskuse rajamisse on üle 5 miljoni krooni.

Tulevikus on kavas Utsali õppekeskuse juurde rajada ka spordiväljak.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 03.08.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.