Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lähinädalaks on oodata normist tunduvalt enam vihma (2006-08-03 00:13:04)


Sõltumatu ilmaennustaja
Sven-Erik Enno 2. augustil koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

Lõppenud juuli oli väga kuiv, kohati sadas vaid mõni millimeeter. Lähipäevadeks pakuvad prognooskaardid meie aladele normist tunduvalt enam vihma. Esimene suurem sadu koos äikese võimalusega liigub üle Eesti ööl vastu neljapäeva. Idakaarte tuule iilid ulatuvad kuni 12 m/s, sooja on 10...16 kraadi. Neljapäeva päeval asendub laussadu alates Lõuna-Eestist hoovihmadega, idatuul nõrgeneb veidi ja õhutemperatuur jääb +15...+20 kraadi piiresse. Reedest kolmapäevani asume Skandinaavia põhjaosa kohal tugevneva kõrgrõhkkonna ja lõunapoolse madalrõhuala piiril. Puhuvad tugevad ida- ja kirdetuuled, mis hoiavad ilma suhteliselt jahedana. Reedeks on oodata vahelduvat pilvisust, kohati sajab hoovihma. Idatuul on veel nõrk, 1-6 m/s, sooja tuleb 9...14 kraadi öösel ja 17...23 kraadi päeval. Laupäeva öösel on vahelduvalt pilves ja olulise sajuta ilm. Puhub kirdetuul 4-8 m/s ning sooja tuleb 10...15 kraadi. Päeval alates Lõuna-Eestist pilvisus tiheneb, hakkab sadama vihma, sadu on paiguti tugev ja võib olla äikest. Kirdetuul tugevneb 5-9, iiliti 14 m/s, sooja tuleb 18...23 kraadi. Pühapäeval ulatuvad idatuule iilid 15 m/s, öö on pilves ja sajune, võib olla äikest, sooja tuleb 13...17 kraadi. Pühapäeva päev tuleb vahelduvalt pilves ja vihmahoogudega, õhutemperatuur jääb +16...+22 kraadi piiresse. Esmaspäeval sajab hoovihma kohati, ida- ja kirdetuule iilid ulatuvad öösel 14, päeval 12 m/s. Öösel on 11...16 ja päeval 17...22 kraadi sooja. Teisipäeval ja kolmapäeval on taevas vahelduvalt pilves ja olulist sadu pole ette näha. Kirdetuul kiirus ulatub teisipäeval 11 m/s, kolmapäeva päevaks nõrgeneb tuul 4-8 m/s. Öösiti on 7...14 kraadi sooja, päevane õhutemperatuur jääb 17...22 soojakraadi vahele, ulatudes kolmapäeval kohati 24 kraadini. 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +16 kraadist Ida-Eestis +17 kraadini saartel, mis on normilähedane. Sademeid on oodata 35 mm Ida-Eestis kuni 50 mm-ni saartel, mis vastab 2,5 kuni 4 kordsele normile.” 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.