Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli tasuline õpe osutus populaarseks (2006-08-01 11:45:20)

 

Maaülikooli tasulisse bakalaureuseõppesse esitati tänavu  mitmesaja võrra rohkem avaldusi kui eelmisel aastal. Noortele pakkusid suurt huvi mitmed uued erialad, näiteks loodusturism.

 

Mullu esitati maaülikooli tasulisse bakalaureuseõppesse 1197 avaldust, sel aastal 1460. Vastuvõtt kestis 27. juulini.

Ootuspäraselt on ka tasulises õppes populaarsed just majanduserialad ning maastikuarhitektuur. Meeldiv üllatus oli noorte suur huvi mitmete uute erialade, näiteks loodusturismi õppekava vastu, tõdes maaülikooli vastuvõtu peaspetsialist Tiiu Lille.

Uue eriala – loodusturismi – raames õpivad tudengid tundma Eesti mitmekesist loodust ning siinseid rikkalikke taime- ja loomakooslusi. «Et turistid ei hävitaks seda hindamatut rikkust, ongi tarvis professionaalset vahendajat-tutvustajat,» ütleb maaülikooli rektor Hardi Tullus.  

Selle eriala tõmbenumber võiks olla tõsiasi, et praktika saab teoks looduskaunites paikades. Töökohti pakuvad selle valdkonna spetsialistidele nii üha arenev turismiäri kui ka keskkonnakaitse, selgitab Tullus.  

Maaülikooli riigieelarvelistel kohtadel olid tänavu populaarsed erialad maastikukaitse ja –hooldus, maastikuarhitektuur, kinnisvara planeerimine ning loodusvarade kasutamine ja –kaitse. Kõrgeima konkursinumbri (22,3) saavutas riikliku koolitustellimuse tagasi saanud ökonoomika ja ettevõtluse eriala. Konkurss kujunes keskmisest kõrgemaks ka metsamajanduse, maaehituse ja metsatööstuse erialadel.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 01.08.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.