Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnatelk pakub huvitavat, põnevat ja õpetlikku (2006-08-01 09:47:42)

4.-6. augustil osaleb keskkonnateadlikke ettevõtjaid ühendav keskkonnatelk Kuressaare merepäevadel, et propageerida säästvat elu- ja mõtteviisi.

Seekord on võimalik keskkonnatelgist osta kase-, pöögi- ja haavapuust tehtud nuge, kahvleid, lusikaid, kokteilisegajaid ja teisi söögiriistu. Neid ühekordselt kasutatavaid loodussõbralikust materjalist söögitarbeid on ohutu põletada või kompostida.

 
Mahetoodangut saab maitsta ja osta kohalikelt ning ka mandrilt saabunud tootjatelt. TÜ Maheliha koondab enda alla üle 40 põllumehe, kelle toodang varieerub marjadest lihani.

 
Keskkonnatelgi õpetlik osa tutvustab automatiseeritud põletusseadet, millega Hiiumaal tegutsev Ove Kiislar kütab oma häärberi odavalt soojaks. Põletusseade töötab loomasöödaks mõeldud kaeraga. Seadmes saab põletada ka puiduhaket, puidugraanulit ja turvast.


Telgi üheks põnevamaks tegevuseks on
merepäevalistele pakendite sorteerimise põhimõtete selgitamine viktoriini kaudu, mida viib läbi “Rohelise punkti” tegelaskuju. Veel korraldatakse põnevaid äraarvamismänge ning külalistel on võimalus lasta ennast pildistada koos 30-kilose ja 3,5-meetri pikkuse India tiigerpüüton Edgariga.


Ka tutvustatakse eesti toitu ning räägitakse eesti toidu ja rahvusköögi osatähtsusest taluturismis. Esiplaanil on kõik mahepõllumajanduse ja toiduga
seonduv. Samuti selgitatakse keskkonnaprobleemide tekkepõhjuseid ning olemust, et mõistetaks looduskaitse vajalikkust ja inimtegevuse mõju loodusele ning iga inimese osa selles.

Ettevõtetel on veel võimalik ühineda keskkonnatelgiga. Firmadele annab see üritus võimaluse tutvustada oma loodussõbralikku  toodet või teenust ja  pakkuda külastajaile harivat tegevust.

 

Allikas: MTÜ Ökokratt 01.08.06 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.