Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põud taandub visalt (2006-07-27 11:11:36)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 26. juulil koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

“Lähipäevad pakuvad eelmistest nädalatest mõnevõrra suuremat vihmavõimalust. Neljapäeval-reedel domineerib veel läänepoolse kõrgrõhuharja mõjul vähese ja vahelduva pilvisusega ilm, väike hoovihmavõimalus tekib reede pärastlõunal saartel. Põhjakaarte tuule iilid ulatuvad neljapäeval 11-12 m/s, nõrgenedes reedeks 2-7 m/s. Öösel on sooja 7...15 ja päeval 20...26 kraadi.

 

Nädalavahetuseks kõrgrõhuhari taandub ning läänepool hakkab kujunema madalrõhkkond. Tuul pöördub laupäeval lõunasse, pühapäeval itta, püsides nõrgana, 2-6 m/s. Ilm on vahelduvalt pilves, laupäeval ja ööl vastu pühapäeva on hoovihma ja äikese võimalus peamiselt Lääne- ning Põhja-Eestis. Pühapäeva päeval peaks sajuala laienema, luues mitmel pool korraliku vihma lootuse. Ilm püsib soojana, öösel 9...16 ja päeval 21...26 kraadi. Esmaspäevaks sajupilved taanduvad, taevas on vahelduvalt pilves ning puhub nõrk ida- ja kagutuul. Sooja tuleb öösel 10..15 ning päeval 20...25, Ida-Eestis kuni 27 kraadi. Järgmise suurema sajuala esimesed hoovihma- ja äikesepilved jõuavad Edela-Eestisse esmaspäeva õhtul, levides ööl vastu teisipäeva üle maa. Tuul puhub lõunast 3-8 m/s, tugevamaid iile võib olla äikesepilvede all. Õhutemperatuur jääb +11...+17 kraadi vahele. Ka teisipäeva päeval peaks mitmel pool tulema vihma, on äikest. Tuul pöördub edelasse, tugevnedes iiliti 12 meetrini sekundis, sooja on 18...23 kraadi. Kolmapäeval püsib mõõduka edelatuulega hoovihmade ja äikesevõimalusega ilm, öösel tuleb 10...15 ja päeval 17...23 kraadi sooja.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +18 kraadi, mis on umbes 2 kraadi üle normi. Sademeid on oodata 30 mm saartel ja umbes 20 mm Ida-Eestis. Selline sajuhulk oleks saartel kuni 2,5 korda üle normi ning Ida-Eestis normilähedane.”

Mitme kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.


Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.