Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Komisjon toetab rohelise pealinna ideed (2006-07-24 10:35:28)


Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso saatis Tallinna linnapeale Jüri Ratasele ametliku kirja, milles ta avaldab igakülgset toetust Rohelise Pealinna ideele, mis ühtib Euroopa Liidu linnakeskkonna parendamise teemastrateegiaga.


„See suurepärane initsiatiiv peaks veelgi rohkem ajendama kohalikke omavalitsusi parandama  linnade keskkonda ning püüdlema tervemate ja jätkusuutlikumate linnade poole,” ütleb Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso oma pöördumises.

 

Jose Manuel Barroso rõhutab oma kirjas, et eriti tähtis on kindlustada Rohelise Pealinna tiitli lai kõlapind Euroopa linnades, mis teeb Tallinna algatusest efektiivse innovaatilise meetme püüdlustes jätkusuutlike linnade arenguks.

 

Tallinna linnapea Jüri Ratase sõnul on see suur tunnustus Tallinnale ja kogu Eestile. „Jose Manuel Barroso seisukoht näitab veelkord, et Euroopa Komisjon väärtustab keskkonnaalaseid püüdlusi ja tahet säilitada inimsõbralik rohelisest mõtteviisist kantud linnakeskkond,” ütles Rohelise Pealinna idee initsiaator Jüri Ratas.

Tallinna linnapea Jüri Ratas tegi 2006. aasta jaanuaris Euroopa Komisjonile ettepaneku seada sisse Euroopa Rohelise pealinna tiitel või vastav auhind, mille saaks igal aastal Euroopas keskkonnahoiu alal kõige enam silmapaistnud pealinn.

Tänaseks on selle üleskutsega liitunud 40 linna.

 

Allikas: Tallinna Linnavalitsuse 24.07.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.