Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hiiumaa ja Tartumaa kaitsealadel laiendati pindala (2006-07-20 19:19:19)

Neljapäeval, 20. juulil kinnitas valitsus Vahtrepa ja Alatskivi maastikukaitsealade kaitse- eeskirjad, mille tulemusel laieneb nende maastikukaitsealade pindala.

Hiiumaal asuv 1388 ha suurune Vahtrepa maastikukaitseala on loodud ordoviitsiumi lubjakivipaljandi, loo- ja rannakoosluste, vähese inimmõjuga metsakoosluste, pärandkultuurmaastike, looduslike elupaikade ning kaitsealuste liikide kaitseks.

Vahtrepa maastikukaitseala on jaotatud kolmeks sihtkaitsevööndiks ja üheks piiranguvööndiks.

Eelnevalt on Vahtrepa maastikukaitseala olnud kaitse all alates 1962. aastast, mil võeti kaitse alla Kallaste pank. 1998. aastal moodustati Kallaste panga põhjal Kallaste maastikukaitseala.

Tartumaal asuva Alatskivi maastikukaitseala pindala on 378,4 hektarit. Kaitseala eesmärk on järvede ja neid ümbritseva pärandkultuurmaastiku, looduslike elupaikade ning loodusliku loomastiku ja taimestiku kaitse.

Kaitseala on jaotatud üheks sihtkaitsevööndiks ja üheks piiranguvööndiks.

1964. aastal võeti kaitse alla Alatskivi maastikuala ning Kuningvere järv ja selle läänekallas. Aastal 2000 laiendati Alatskivi maastikuala ning muudeti Alatskivi maastikuala nimetus Alatskivi maastikukaitsealaks.
2006.aastal laiendati Alatskivi maastikukaitseala piire ning teiste kohalike järvede hulgas kuulub maastikukaitseala koosseisu nüüd ka Kuningvere järv koos ümbritseva kauni maastikuga.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 20.07.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.