Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vihmalootus aina suureneb (2006-07-20 11:11:47)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Marko Kaasiku 19. juulil koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

”Juuli esimesel poolel meile põua toonud kõrgrõhkkonnad on taandunud läände ja idast surub peale võimas madalrõhuala. Seetõttu on tuuled pöördunud põhjakartesse ja ilm mutunud jahedaks. Kui siiani jäid sajupilved veel pamiselt teisele poole Peipsit, siis nüüd hakkavad madalrõhulohud ja neis tekkivad osatsüklonid ka meile vihma tooma.

Neljapäeval valitseb veel kõrgrõhkkond, ilm on vahelduva pilvisusega ja peamiselt kuiv. Puhub loodetuul kiirusega 2–5 m/s, sooja on oodata öösel 11–16 ja päeval 16–21 kraadi. Reedel liigub üks madalrõhukese üle Eesti kagusse. Tuul puhub algul lõunast ja pöördub õhtupoole põhjakaartesse, tuule kiirus on 2–6 m/s. Suuremal osal maast sajab ja võib tulla äikest. Tugevaim on sadu Kirde-Eestis, kuid saared ja lõunapiiri lähedased alad võivad seegi kord kuivaks jääda. Sooja on öösel 11–16 ja päeval 13–20 kraadi. Samal ajal valitseb vaid 500 kilomeetrit lõuna pool kuumus üle 30 kraadi, mistõttu ka Lõuna-Eestis võib temperatuur lühikeseks ajaks tõusta 21–25 kraadini. Laupäeva ja pühapäeva ilma osas puudub maailma prognoosikeskustel üksmeel. ”Häälteenamuse” põhjal (seda toetab ka Euroopa Keskuse prognoos) võib arvata, et suur soe Eestimaale ei jõua ning nädalavahetus möödub jaheda, küllalki pilvise ja hoovihmasena. Puhuvad kirde- ja põhjatuuled kiirusega 1–6 m/s, sooja öösel 11–16 ja päeval 15–21 kraadi. Ka esmasmpäevast neljapäevani kujundab meie ilma suure madalrõhuala lääneserv. Puhuvad peamiselt põhjakaarte tuuled kiirusega 1–6 m/s, ilm on vahelduva pilvisusega, aeg-ajalt sajab hoovihma ning sooja on öösel 10–16 ja päeval 17–23 kraadi.

 

Eeloleva nädala keskmiseks temperatuuriks ootame 15–16 kraadi ehk 1–2 kraadi tavalisest juuli lõpust jahedamat ilma, sadu on oodata keskmiselt 10–20 millimeetrit ehk lähedaselt tavapärasele, kuid kohati pole välistatud tunduvalt suuremad sajuhulgad.” 

Mitme kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.


Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.