Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Brüsselis oli arutlusel põllumajandustoetuste teema (2006-07-19 11:48:13)


18. juulil Brüsselis toimunud põllumajanduse ja kalanduse ministrite nõukogu istungil arutati otsetoetuste vabatahtliku ümbersuunamise põhimõtete ning põllumajandusliku riigiabi uute suunistega seotud küsimusi.

Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrid pidasid nõu määruse eelnõu üle, millega sätestatakse otsetoetuste vabatahtliku ümbersuunamise eeskirjad. Liikmesriikidele loodi 2007-2013 aasta finantsperspektiivi raames võimalus vähendada kuni 20% ulatuses turu- ja otsetoetusi ühtse põllumajanduspoliitika (ÜPP) I sambas ja kasutada neid summasid maaelu arengu programmides ÜPP II sambas.


Eesti toetab vabatahtliku ümbersuunamise võimaldamist,” kinnitas Põllumajandusministeeriumi abiminister Rain Vändre. “Samas leiame, et eelnõu peaks olema paindlikum. Näiteks on oluline, et liikmesriigile jääks võimalus teavitada Komisjoni ümbersuunamise rakendamisest ka hiljem kui kaks kuud pärast määruse jõustumist, nagu esialgul ette nähti. Eile lubas komisjon siiski, et vabatahtlik ümbersuunamine vaadatakse üle veel ka 2009. aastal.”


Nõukogus olid arutlusel samuti 2007. aastast kehtima hakkavad uued põllumajanduse riigiabi suunised.

“Oleme uute riigiabi suuniste kehtestamise poolt, kuid mõned küsimused tekitavad siiski muret,” ütles Vändre. “Leiame et ei ole õigustatud jätta riigiabi suunistest välja tõuaretuseks ning reklaamimiseks antav abi ning vähendada looma- ja taimehaiguste tõrjeks antava abi määra 100%-lt 75%-le.”

Euroopa Komisjoni esindajad tutvustasid eile liikmesriikidele uut veinisektori turukorralduse reformi teatist ning andsid liikmesriikide põllumajandusministritele ülevaate Maailma Kaubandusorganisatsiooni põllumajandusläbirääkimiste olukorrast.

Põllumajandusministeeriumi delegatsiooni kuulusid abiminister Rain Vändre, asekantsler Andres Oopkaup, eurokoordinatsiooni büroo juhataja Kristina Uibopuu ning üksuse juht põllumajandusküsimustes Eesti esinduses Euroopa Liidu juures Peeter Seestrand.

Allikas:  Põllumajandusministeeriumi 19.06.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.