Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab Pärnumaa nelja omavalitsust hõlmav veemajandusprojekt (2006-07-17 16:22:12)

 

Teisipäeval, 18. juulil algusega kell 11 avatakse Pärnus (Vana-Pärnu pargis) nelja omavalitsust hõlmava veemajandusprojekti ehitustööd, mille lõppedes saab hakata ühisveevärgi vett kasutama veel ligi 4000 elanikku ja ühiskanalisatsiooni 6800 kohalikku elanikku.

Veemajandusprojektiga seotud projekteerimis- ja ehitustööd algavad Pärnu ja Sindi linnas ning Audru ja Paikuse vallas. Keskkonnaministri Villu Reiljani hinnangul suureneb pärast projekti lõppemist nendes omavalitsustes veevõrguga ühendatus 70-80% protsendini ja kanalisatsiooniga ühendatus isegi kuni 95 protsendini. "Tuleb lõpetada olukord, kus 21. sajandil veetakse elanikele joogivett tsisternautodega," ütles Reiljan Vana-Pärnu praeguse joogiveega varustamise kohta. Ministri sõnul on ülioluline seegi, et uute trasside valmides saab elanikele tagada kvaliteetse, Euroopa Liidu nõuetele vastava joogivee.

Projekt on oluline ka keskkonna seisukohalt, sest reoveed ei satu enam pinnasesse ja joogiveekaod vähenevad vähemalt viiendiku võrra.

Projekti ettevalmistööd algasid juba 1999. aastal, esimene abiraha taotlus Euroopa Liidule tehti 2003. aastal. EL eraldas projektile Keskkonnaministeeriumi ühtekuuluvusfondi kaudu ca 10 miljonit eurot ehk 156 miljonit krooni. Projekti kogumaksumus on ligikaudu 20 miljonit eurot ehk üle 300 miljoni Eesti krooni. Rahastavad ka Keskkonnainvesteeringute Keskus ja kohalikud omavalitsused.

Keskkonnaministeerium sõlmis ehitajatega nii projekteerimiseks kui ka ehitamiseks töövõtulepingud 2006. aasta veebruaris-märtsis. Pärnu linnas hakkavad ehitama Merko Ehituse AS, Terrat AS ja Amaks AS; Sindi linnas Akronto AS; Audru vallas Skanska EMV AS ja WaterSer AS; Paikuse vallas Merko Ehituse AS, Terrat AS ja Amaks AS.

Projekti lõpptähtajad: Pärnu linn (märts 2009), Sindi linn (märts 2008), Audru vald (veebruar 2008) ja Paikuse vald (veebruar 2008).

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 17.07.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.