Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Roosipäevad Tallinna Botaanikaaias (2006-07-14 14:20:37)

 

Reedel ja laupäeval, 15. ja 16. juulil kutsub Tallinna Botaanikaaed roosipäevadele. Roosid sümbolina, ravi- ja tarbetaimena, nendega seotud pärimused ja lood – sellest kõigest saavad külastajad teada traditsioonilisel üritusel, mille teema on seekord „Kultustaimed roosid – ihu ja hinge palsam”.


Maailmas kasvatatakse umbes 30 000 roosisorti, millest Tallinna Botaanikaaia rosaariumis on võimalik näha üle 550, nende hulgas selliseid tuntud ja armastatud Eesti sorte nagu ‘Koit’ ja ‘Mõrsjaroos’.


Kaunikujuliste hurmavalt lõhnavate rooside kuulsus ulatub aastatuhandete taha. Roosid on olnud läbi aegade ihu ja hinge palsamiks. Neist on loodud legende, neile on omistatud ravitoimet ning neid on kasutatud sõjasümbolina. Roosid on ehtinud pruute, ristitavaid lapsi ja kuningaid. Roose on peetud pahelisuse ja luksuse sümboliks ning kaduvuse, igaviku, kannatuste ja vaikimise sümboliks. Roosid annavad meile kullast kallimat roosiõli, roosivett, veine, moosi ja vitamiine. Roosid kaunistavad meie elukeskkonda.

Roosipäevadel saavad roosikasvatajad hüva nõu, kuidas roose paremini hooldada, samuti teada, millised on Eesti oludes kõige tugevamad sordid. Külastajaid ootavad roosides peituvad saladused, legendid ja ajalugu.


Ekskursioonid rosaariumis algavad laupäeval ja pühapäeval kell 12.00, 13.30 ja 15.00. Sissepääs rosaariumisse on tasuline, pileti saab osta palmimajast ja roosiaiast. Roosipäevade ajal on botaanikaaed avatud kella 11.00–19.00.


Lisainfo: Else Liventaal, kuraator, tel 606 2678, e-post
else.liventaal@tba.ee
.

Allikas: Tallinna Botaanikaaed


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.