Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Anna Sinagi allkiri avalikule pöördumisele toetamaks koerapiinamise edasiuurimist (2006-07-12 13:00:30)

 

Lugupeetud nõuande- ja teabeportaali Aiandus.ee külastajad!

 

Kutsume Teid üles toetama oma allkirjaga koerakasvataja Helen Vihtoli avalikku pöördumist peaminister Andrus Ansipi ja siseminister Kalle Laaneti poole  labradori retriiveri Fine Label Lily Lullaby väärkohtleja ja piinaja vastutuselevõtmiseks.

 

Aiandus.ee paremal servas asub banner, mis kutsub klikkama VÄÄRKOHELDUD KOERA TOETUSEKS.

 

Aitame õiglusel võidule pääseda, loomi saame kaitsta inimese eest vaid meie ise – Inimesed!

 

Aiatark OÜ

 

Meedias veel samal teemal:Fine Label Lily Lullaby


 


Veterinaarid nõuavad Otsalti koeraskandaali edasist uurimist

 

Eesti Väikeloomaarstide Seltsi president Valdeko Paavel kirjutab Eesti Ekspressis, et õiguskaitseorganid peavad siiski välja selgitama, kes tekitas Lõuna politseiprefekt Aivar Otsaltile kuulunud koerale raskeid vigastusi.

«Eesti Väikeloomaarstide Seltsi seisukoht on, et pole vaja tõestada, kes loomale kannatusi EI põhjustanud, vaid selgitada, kes seda siiski tegi. Siiani on selle koha pealt ainult hall vaikus,» kirjutas Paavel.

Paavel taunis nii koera halba kohtlemist, kui ka seda, et vigastatud looma ei viidud loomaarsti juurde.

«Kujutage ette, et teil on katki kõik, mis teid püsti hoiab, ööd ja päevad läbi, mitte keegi ei kuule teie nuuksumist ega aita, vaid saate kaebamise eest veel pidevalt vastu pead,» kirjutas Paavel.

Paaveli sõnul oleks mõeldamatu ka see, kui inimene hakkaks ise kodus oma luumurde pulkade ja teibiga paika panema.

«Veterinaarkorralduse seadus näeb selgelt ette, kellel on õigus loomale arstiabi osutada – tegevusloaga loomaarst,» selgitas Paavel.

 

Otsaltile koera kasvataja algatas allkirjade kogumise
 

Koerakasvataja Helen Vihtol, kes müüs Lõuna prefekt Aivar Otsaltile hiljem hooletusse jäetuna leitud koera, alustas allkirjade kogumist avalikule pöördumisele, mille naine kavatseb edastada peaminister Andrus Ansipile ja siseminister Kalle Laanetile.

Pöördumises süüdistab Vihtol korrakaitseorganeid tegevusetuses ja Aivar Otsatilt meediale valetamises, kirjutab Postimees.

«Kuigi kusagilt ei anna välja lugeda, et loomakaitseseadus oleks vaid soovitusliku iseloomuga, või kuulub täitmisele valikuliselt, on ametkonnad selle rikkuja väljaselgitamisse suhtutud kui pseudoprobleemi,» seisab pöördumise selgituses.

Vihtol süüdistab politseid suutmatuses ja tahtmatuses välja selgitada ja karistada labradori retriiveri Fine Label Lily Lullaby väärkohtlejat ja piinajat.

«Loomakaitseseaduse § 3 järgi on vastutav looma heaolu eest tema omanik. Selle koera lepingujärgne omanik on Aivar Otsalt, Lõuna regiooni politseiprefekt,» seisab pöördumises.

Pöördumise algataja leiab, et politseiametis läbiviidud sisejuurdlus ja edasine käitumine ei vasta Eestis kehtivatele seadustele.

«Kuigi omanik on eiranud loomakaitseseaduse § 3 lg 2 ja § 4 lg 1 nõudeid (seadnud looma olukorda, mis võimaldas kehavigastuste tekkimise; jätnud ta arstiabita, võimaldanud järelvalveta ja vabalt linnas ringi joosta, jätnud ta ilma toidust, jne...), ei ole koera omanikku selle eest karistatud.»

Lisaks märgib Vihtol, et Otsalt on meedias kahel korral valetanud ning küsib, miks ei ole teda siiani politseitöölt kõrvaldatud.

Juunis jõudis avalikkuse ette juhtum, kus ostu-müügilepingu järgi Aivar Otsaltile kuuluv koer leiti vigastatuna ja viidi varjupaika. Otsalti sõnul ei kuulu koer enam talle, kuna ta andis looma mõni aega pärast ostmist oma tuttavale.

Vihtoli sõnul aga põhjustasid mehe hoolimatus ja lepingu rikkumine koer Fine Label Lily Lullabyle vigastusi ja piina.

Sel nädalal otsustas Lõuna ringkonnaprokuratuur mitte alustada kriminaalmenetlust Otsaltile kuulunud koerale põhjustatud vigastuste tekke uurimiseks.

Ringkonnaprokuratuur ei välista, et koera suhtes võidi toime panna väärtegu. Selle uurimisega tegeleb hetkel keskkonnainspektsioon.

Kui väärteomenetluse käigus ilmneb täiendavaid andmeid, mis viitavad kuriteole, siis on võimalik alustada kriminaalmenetlust.

Toetusallkirju Helen Vihtoli pöördumisele kogutakse internetiaadressil http://www.retriiverid.ee/lilly

 

Prokuratuur ei alusta Otsalti suhtes kriminaalmenetlust
 

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Heili Sepp ei alustanud kriminaalmenetlust Lõuna politseiprefekt Aivar Otsaltile kuulunud koerale põhjustatud vigastuste tekke uurimiseks, teatas riigiprokuratuur.

Mullu Otsaltile labradorikutsika müünud Helen Vihtol saatis 22. juunil ringkonnaprokuratuuri kuriteokaebuse, milles palus alustada kriminaalmenetlust Otsalti suhtes, kirjutab PM Online.

Vihtoli sõnul põhjustasid mehe hoolimatus ja lepingu rikkumine koer Fine Label Lily Lullabyle vigastusi ja piina.

Prokuratuur järeldas kaebuses kirjeldatud sündmuste alusel, et koera vigastused ja tervisehäired tekkisid pärast seda, kui Otsalt oli koera oma tuttavale edasi andnud.

Samas ei saa ainsat Otsaltile omistatavat tegu, ostu–müügilepingu tingimuste väidetavat rikkumist, lugeda looma suhtes lubamatute tegude hulka ning ei ole alust arvata, et Otsalt tahtis looma edasi andes panna toime loomale kannatusi põhjustavat tegu, leidis prokuratuur.

Ringkonnaprokuratuur ei välista, et koera suhtes võidi toime panna väärtegu. Selle kohta alustati keskkonnainspektsioonis 28. juunil väärteomenetlust.

Kui väärteomenetluse käigus ilmneb täiendavaid andmeid, mis viitavad kuriteole, siis on võimalik alustada kriminaalmenetlust.

SL Õhtuleht kirjutas juuni keskel, et Otsalti ostetud puhtatõuline koer leiti hiljem koerte varjupaigast. Koeral oli ajalehe andmetel katki vaagnaluu ja esimeste käppade luud.

Politseiameti sisekontroll ei leidnud Otsaltil kutsika piinamises süüd. Koera Otsaltile müünud Helen Vihtol peab aga looma vigastada saamise eest vastutavaks just Otsaltit.  

 

Allikas: Lemmik.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.