Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taimetoodangu Inspektsioon teavitab (2006-07-11 10:00:22)

 

Taimetoodangu Inspektsioon (TTI) alustab ilma taimepassita või mittenõuetekohase taimepassiga varustatud passistamisele kuuluvate taimeliikide istikute ja paljundusmaterjali kõrvaldamist müügilt. Sellised taimi käsitletakse kui saastumiskahtlaseid ning need hävitatakse ettenähtud korras.

Ühtlasi tuletab TTI meelde, et vastavalt taimekaitseseadusele on isik, kes toimetab Eestisse istikuid ja paljundusmaterjali teistest Euroopa Liidu liikmesriikidest, kohustatud sellest teavitama Taimetoodangu Inspektsiooni järelevalveametnikku. Eestisse toimetatud mittenõuetekohased istikud ja paljundusmaterjal kuuluvad samuti hävitamisele.

Põllumajandusministri määrusega "Tootmise kohas kontrollitavate ja taimepassiga varustatavate taimede, taimsete saaduste ja muude objektide nimekiri, taimepassile kantavate andmete loetelu ja taimepassi väljastamise ja asendamise kord" on sätestatud taimeliikide loetelu, mille istutus- ja paljundusmaterjal peab turustamisel olema varustatud taimepassiga.

Nõuetekohaseks loetakse üksnes taimepass, millel on võimalik tuvastada taimede päritolu ja partii number. Vastavalt seadusele käsitletakse müügina ka istikute- ja paljundusmaterjali müügiks pakkumist, s.h kaupluses või müügikohas ostjale kättesaadavaks tegemist.

Taimetoodangu Inspektsioon võttis vastu otsuse kõrvaldada ilma nõuetekohaste dokumentideta taimne materjal müügilt seoses korduvalt tuvastatud juhtumitega, kus seadust eirates turustatakse ilma taimepassita või mittenõuetekohase taimepassiga varustatud passistamisele kuuluvate taimeliikide istikuid ja paljundusmaterjali.

Lisateave: Eha Svilponis, Taimetoodangu Inspektsiooni taimetervise osakonna juhataja asetäitja, tel 671 2657; e-post: eha.svilponis@plant.agri.ee.

Allikas: Taimetoodangu Inspektsiooni 11.07.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.