Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaitsealade maaomanikud saavad toetust (2004-08-11 17:54:20)
Keskkonnaministeerium toetab ka tänavu kaitsealadel ja Natura 2000 võrgustiku loomise tarbeks ajutise kaitse alla võetud aladel poollooduslike koosluste hooldajaid. Kokku makstakse loodushoiutöödeks ja -toetusteks 18,7 miljonit krooni.
Toetust väljastatakse hooldatava maa omanikele. Hooldustööde tegemise eest tasustatakse lepingu alusel ka ettevõtjaid ja üksikisikuid.
Konkreetse töö (koht, tööde maht, kvaliteedinõuded ning toetuse suurus) osas lepitakse omaniku ja kaitstava ala valitseja vahel kokku sellekohase kirjaliku lepingu sõlmimise käigus. Lepingutega tegelevad kaitsesalade administratsioonid ja keskkonnateenistused ning praeguseks on neist lõviosa juba sõlmitud. Toetust antakse näiteks niitude hooldamiseks niitmise või loomade karjatamise näol, karjaaedade rajamiseks ja niitude võsast puhastamiseks.
Tänavu on suurim rahasumma kasutada Matsalu piirkonnas, mis tõusis sel kevadel looduskaitsealast rahvuspargi seisusse. Kui looduskaitseala on looduse säilitamiseks, kaitsmiseks, taastamiseks, uurimiseks ja tutvustamiseks, siis rahvuspargil on laiem tegutsemishaare. See kaitsealatüüp on looduse, maastike, kultuuripärandi ning tasakaalustatud keskkonnakasutuse säilitamiseks, kaitsmiseks, taastamiseks, uurimiseks ja tutvustamiseks.
Alates 2001. aastast käivitatud riigipoolse toetuse abil tehakse looduse suuremat mitmekesisust tagavaid töid igal aastal umbes 18 000 hektaril. Tööde korraldamisega tegelevad kõikide rahvusparkide, looduskaitsealade, maastikukaitsealade ja loodusparkide töötajad ning kõik keskkonnateenistused.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.