See kehtib juhul, kui õun on ka ise terve, st keemiaga mürgitamata. Jah, saab ju koorida, kuid koos koortega visatakse minema ka palju head. On ju õuntel suur osa hinnalistest koostisainetest just koore all. Seega tasub kindlasti eelistada omamaiseid õunu.

ÕUNTE MÕJU ORGANISMILE

Õunad tekitavad söögiisu ja tõstavad meeleolu. Nad on väga kasulikud keskea ületanuile, aidates säilitada noorust ja reipust.

Õuntel on ergutav, stressi vähendav ja unevastane toime. Seepärast võivad autojuhid, kellel seisab ees öine teekond, mõned õunad kaasa võtta — ajaviiteks, nälja ja une peletamiseks. Värsketel õuntel on ka põletiku-, allergia- ja viirustevastane toime. Õun aitab tugevdada immuunsüsteemi ja mõjub hästi närvihaigustele. Õunu süüakse samuti paljude haiguste esinemisel üldtugevdava vahendina, varjatud hüpovitaminoosi, suure füüsilise ja vaimse koormuse, kurnatuse ning raseduse korral.

MIDA JÄRGIDA ÕUNTE SÖÖMISEL

- õuna ei soovitata süüa tühja kõhu peale, tekitab käärimist.

- kui õuna söömine on puhitustunnet tekitanud, siis soovitatakse korraga süüa terve õuna asemel pool ja närida seda aeglaselt.

Allikas: Naistekas.Delfi.ee