Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti keskkonnategevuskava täitmine kulges mullu edukalt (2006-07-06 16:43:06)


Keskkonnaministeerium esitas 6. juulil valitsusele ülevaate 2005. aasta Eesti Keskkonnategevuskava (KTK) täitmisest. Viie valdkonna 304 tegevusest kulges kavakohaselt 201.

Kõige suurema maksumusega oli AS Narva Elektrijaama kahe uue keevkihtkatla ehitamine, kus AS Narva Elektrijaamad on tegevuse täitmiseks investeerinud 3,8 mld kr.

Keskkonnakorralduse valdkonnas on riigieelarvest toetatud keskkonnatundlike ja väärtuslike maa-alade planeeringute koostamist, välisabiga on rahastatud keskkonnajuhtimis- ja keskkonnaauditeerimise süsteemi rakendamist. Raha on eraldatud keskkonnaseirele ning elluviimisel on suur hulk tegevusi keskkonnateadlikkuse tõstmise alamvaldkonnas.

Loodusvarade säästva kasutamise ning jäätmetekke vähendamise valdkonnas on suuri investeeringuid tehtud välisfondide abiga. Ka SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse rahastamisel on rajatud jäätmejaamu ja keskkonnanõuetele vastavaid prügilaid ning suletud mittevastavaid prügilaid.

Positiivse näitena võib välja tuua ka Viljandi Reoveepuhasti ehitamise projekti (2003-2005), mis kulges edukalt ja mille tulemusena ehitati uus reoveepuhastusjaam ja survetorustikud. Tänu projektidele puhastatakse Viljandi linna reovesi uues reoveepuhastusjaamas ning lõpetati ümbritsevate jõgede reostamine.

Riigikogu võttis 1997. aasta märtsis vastu Keskkonnastrateegia, mis määratles keskkonnaprobleemid ning prioriteetsed eesmärgid. Keskkonnastrateegia põhjal koostati keskkonnategevuskava, millega nimetati konkreetsed tegevused eesmärkide saavutamiseks.
Keskkonnategevuskava elluviimise käigu hindamiseks viis Keskkonnaministeerium 2006. aasta aprillis läbi küsitluse KTK-s sisalduvate tegevuste täitmise eest vastutavate asutuste ning organisatsioonide seas; täiendavalt küsitleti KTK koostamises osalenud huvirühmade esindajaid.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 06.07.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.