Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põud võib ka eelolevaks nädalaks püsima jääda (2006-07-05 21:17:22)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Marko Kaasiku 5. juulil koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

Võimas kõrgrõhuvöönd ulatub Assoori saartelt üle Lääne- ja Kesk-Euroopa Loode-Venemaa ning Soomeni, sulgedes madalrõhkkondadele kindlalt juurdepääsu Läänemere äärde ja kaugemale itta. Selline olukord jääb ka eeloleva nädala jooksul püsima. Ööl vastu neljapäeva liigub väike kõrgrõhukese Läänemere kohalt itta ja hääbub suure kõrgrõhuvööndi rüppe. Tuul pöördub põhjakaartest lõunasse ja puhub kiirusega 1–3 m/s. Kuna põhjast on saabunud suhteliselt jahe õhumass, siis jäävad öised õhutemperatuurid vahemikku 10 kuni 15 kraadi. Neljapäeva päeval toob lõunatuul (endiselt 1–3 m/s) sooja juurde ja maksimumid ulatuvad 21 kraadist saartel kuni 28 kraadini Kagu-Eestis. Taevas on kiudpilved, mis veidi leevendavad otsest päikesepaistet. Reedel ja laupäeval jätkub väga soe lõunavool. Tuule suunad varieeruvad lõunast lääneni ja kiirus 1 kuni 4 meetrini sekundis. Reedel on taevas kiudpilved, laupäev peaks tulema peaaegu pilvitu. Õhutemperatuur on reede öösel 11–16 ja laupäeva öösel 15–20 kraadi, päevased maksimumid tõusevad 22–26 kraadini rannikualadel ja 27–30, kohati kuni 32 kraadini sisemaal. Pühapäeval kiilub kõrgrõhuvööndisse väike madalrõhulohk. Taevasse ilmuvad pilved ning pealelõunal võib kohati hoovihma ja äikest tulla. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, äikese ajal puhanguline. Sooja on öösel 15–20 ja päeval 24 kuni 30 kraadi. Madalrõhulohu möödudes annab kuumus veidi järele. Ööl vastu esmaspäeva moodustub Loode-Venemaa kohal tugev sajuala, millest ka Ida-Eesti võib mõnel määral osa saada. Esmaspäeval ja teisipäeval puhuvad läänekaarte tuuled kiirusega 1–5 m/s, ilm on vähese või vahelduva pilvisusega. Sooja on öösel 12–19 ja päeval 20–27 kraadi.  Kolmapäeval–neljapäeval pöörduvad tuuled taas lõunakaartesse (1–3 m/s) ja päevane kuumus tõuseb uuesti 24–30, kohati kuni 32 kraadini. Öösel on oodata 13–19 kraadi sooja. 

Nädala keskmiseks temperatuuriks ootame 18–22 soojakraadi, mis on paljuaastasest keskmisest 3–5 kraadi soojem. Sajuhulgad jäävad üsna napiks: keskmiselt 2–5 millimeetrit, kuid kohati peamiselt Lääne-Eestis võib ka see nädal täiesti kuiva pidada.” 

 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.