Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnas toimub hüdroloogiakonverents (2004-08-10 00:17:11)
9.-12. augustini vältab Tallinna Tehnikaülikooli ruumides XXIII Põhjamaade Hüdroloogia Konverents. Üle saja osaleja hulgas on lisaks Põhjamaadele esindatud ka Läti, Leedu, Valgevene ja Venemaa hüdroloogid.
Konverents käsitleb pinnavett kui olulist loodusvara, meetmeid selle säilitamiseks ja säästlikuks kasutamiseks. Vaatluse all on teaduslikud ja ka praktilised küsimused, mis pakuvad huvi nii teadlastele kui vee tarbijatele. Teoreetilisemat laadi seminaride ja kohtumiste kõrval külastavad konverentsil osalejad ka mitmeid veeobjekte (nt Tallinna Vee ja Eesti Energia haldusalas olevaid).
Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) peadirektori Jaan Saare kui ühe korraldaja sõnul on selle konverentsi Eestis toimumine tänavu eriti aktuaalne. Põhjuseks meie muutlik ilm: ühel aastal kuivatab ja teisel uputab.
Eestis toimuva konverentsi elluviimisele aitasid kaasa Põhjamaade Hüdroloogide Assotsiatsioon, Eesti Keskkonnaministeerium, Tallinna Tehnikaülikool, UNESCO jt. Põhjamaade Hüdroloogia Konverents toimub kahe aasta tagant. Järgmisel korral kohtuvad hüdroloogid konverentsi raames Taanis.
Balti mere riikide hulgas on hüdroloogiakonverentside osas pikaajaline traditsioon. Esimene taoline leidis aset juba 1926. a. Riias, teine peeti Tallinnas 1928. aastal. Alates 1994. aastast kuuluvad Balti riigid Põhjamaade Hüdroloogia Assotsiatsiooni (NHC). Sama aasta oli üle pika aja taas esimene kord kui Balti riigid osalesid NHC hüdroloogia konverentsil.
Lisaks: www.hot.ee/nhk2004/.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi presiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.