Juba mitmendat kuud on Eestimaa kauplustes (siiski kurdetakse, et mitte igal pool) müügil Kadarbiku talu silti kandvas plastpudelis porgandi toormahl. Sügiseks üritavad ärksad tootjad letile tuua ka kapsa-, peedi- jm köögiviljade mahlad.
Kapsamahlaga on talu peremehel Ants Pakil veel üks plaan: ta kavatseb selle hapendatud kujul pudelisse panna. Kas on see nüüd eeskuju põhjanaabrite juurest või mitte, kuid juba ligi 10 aastat tagasi villiti seal hapendatud kapsamahla plekkpurkidesse. Idee autoriks oli tuntud Soome köögiviljakasvataja Timo Hietanen, kes hüva rüübet isegi Peterburis turustas. Tollele mahlale on andnud kiitva hinnangu mitmed Eestigi aednikud, kellel seda degusteerida õnnestunud. Igatahes on hapukapsamahla kasulikkusele ka Soome teadlased viidanud.
|