http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/kursus-tasuline/sobiva-puuliigi-valik-metsa-uuendamisel-soltuvalt-mullast/
Sihtrühm: erametsaomanikud, talunikud
Maht: 6 akadeemilist tundi
Toimumisaeg: 12. november 2015 (neljapäev)
Toimumiskoht: Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum 305, Tartu
Õpiväljund: on saadud ülevaade, muldade klassifitseerimisest ja mullastikukaartidest, samuti oskus kaartidel olevat infot välja lugeda ja teadmine, milliseid puuliike valida maatüki metsastamiseks.
Teemad:
· Mulla olemus
· Mullas toimuvad muutused
· Muldade klassifitseerimine
· Info lugemine mullastiku kaartidelt
· Mulla liik teatud kindlal kasutusüksusel
· Sobilike puuliikide valik metsa uuendamisel
Õppejõud: Enn Leedu, dr (agr), Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja keskkonna instituudi mullateaduse ja agrokeemia osakonna peaspetsialist
Ajakava:
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.45 paus
11.45 - 13.15 õppetöö
13.15 - 13.45 paus
13.45 - 15.15 õppetöö
Õppeteenustasu: 40 eurot
VAJALIK EELREGISTREERIMINE avatud ülikooli tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/
PÕLLUMAJANDUSLOOMADE TAPATOIMINGUTE PÄDEVUSTASEME KOOLITUS, I OSA
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/kursus-tasuline/tapa_padevuskoolitus-teooria/
Sihtrühm: lihatööstuse elusloomade käitlejad, lihunikud
Maht: ühepäevane koolitus, 8 akadeemilist tundi auditoorset tööd
Toimumisaeg: reede, 20.11.2015
Toimumiskoht: Tartu, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum 305, Tartu
Õppetöö algus: kell 9.30
Teemad:
• Ülevaade Nõukogu Määrusest (EÜ) nr 1099/2009, 24. september 2009, loomade kaitse kohta surmamisel
• Tapaloomade anatoomia, füsioloogia
• Tapaloomade käitumine
• Tapaloomade stress, loomade kannatused, teadvuselolek ja tundlikkus
• Nõuded loomade kohtlemisel tapamajas
• Loomade liikumise mehhaanilise piiramise vahendid
• Elusloomadele köidikahelate asetamine või nende üleriputamine
• Uimastamine, uimastamise tõhususe hindamine
• Uimastamise ja/või surmamise varumeetodid
• Uimastamisseadmete üldhooldus ja puhastamine
• Tapaloomade veretustamine, elusoleku tunnuste puudumise hindamine
• Tapahügieen
• Veretustamisnugade nõuetekohane kasutamine ja hooldus
• Õppefilm: uimastamine, veretustamine
Õppejõud:
Riina Soidla, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonna lektor
Dea Anton, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna spetsialist
Ajakava:
9.30 - 11.00 õppetöö
11.00 - 11.15 paus
11.15 - 12.45 õppetöö
12.45 - 13.15 paus
13.15 - 14.45 õppetöö
14.45 - 15.00 paus
15.00 - 16.30 õppetöö
I osa õppe õppeteenustasu: 47 eurot
NB! Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 15 osalejat.
Koolituseteooria osa edukalt lõpetanutele väljastame tunnistuse.
Koolituse (teooria ja praktika, kokku 16 akad. tundi) läbimine on vajalik Nõukogu Määruse (EÜ) nr 1099/2009 loomade kaitse kohta surmamisel pädevustunnistuse saamiseks.
Vajalik eelregistreerimine maaülikooli avatud ülikooli telefonidel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites registreerumisvormi http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/
LIHATOODETE VALMISTAMINE JA HÜGIEEN
http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/kursus-tasuline/lihatoodete-valmisatmine-ja-hugieen/
Sihtrühm: väikeses koguses liha ja lihatoodete käitlejad.
Õpiväljund: koolitusel osalenu omandab teadmised liha ja lihatoodetega kaasnevatest ohtudest, säilimisaja määramise põhimõtetest, toiduohutuse tagamisest, liha konserveerimise erinevatest meetoditest, lihakonservide ja suitsuvorstide valmistamisest.
Maht: 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd .
Toimumisaeg ja -koht: reede, 27.11.2015 , Eesti Maaülikooli tehnikamaja, Kreutzwaldi 56/1, ruum 303 Tartu
Õppeteenustasu: 55 eurot
Teemad
- liha ja lihatoodetega kaasnevad ohud;
- liha ja lihatoodete säilimisaja määramise põhimõtted;
- hügieeni ning toiduohutuse tagamine liha ja lihatoodete käitlemisel;
- liha konserveerimise/säilitamise erinevad meetodid;
- lihakonservide valmistamine;
- suitsuvorstide valmistamine.
Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 12.00 kohvipaus
12.00 - 13.30 õppetöö
13.30 - 13.45 paus
13.45 - 15.15 õppetöö
Õppejõud
Mati Roasto, professor, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduhügieeni osakonna juhataja
Riina Soidla, mag (teh), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonna lektor
Kohtade arv piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE
Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3275, 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressi lhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele
Allikas: Maaülikooli avatud ülikooli teade