Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium hakkab koostama kiirgusohutuse riiklikku arengukava (2006-06-29 14:51:40)


Neljapäeval, 29. juunil kiitis valitsus heaks "Kiirgusohutuse riikliku arengukava 2007-2017" koostamise ettepaneku ja määras arengukava väljatöötamise eest vastutavaks keskkonnaministeeriumi.

Kiirgusohutuse riikliku arengukava koostamise kohustus tuleneb kiirgusseadusest. Arengukava üldeesmärk on kiirgusohutuse tagamine. Selle saavutamiseks on määratletud probleemsemad valdkonnad, millele arengukava koostamisel pööratakse suuremat tähelepanu ning mille parandamiseks tuleb rakendada abinõusid.

"Näiteks on eesmärkidena sätestatud radioaktiivsete jäätmetega ja nende käitlemisega seotud ohtude vähendamine, kiirgushädaolukorras reageerimiseks valmisoleku tagamine, kõrgenenud looduskiirguse allikate kohta teadlikkuse suurendamine, meditsiinis kiirguse optimeeritud kasutamise tagamine," loetles Keskkonnaministeeriumi valitsemisalasse kuuluva Kiirguskeskuse direktor Merle Lust arengukava valdkondi.

Lusti sõnul saab vajalikke meetmeid kavandada senisele praktikale tuginedes, kuid tuleb koguda ja analüüsida ka täiendavat teavet ning viia läbi keskkonnamõju strateegiline hindamine.

Arengukava väljatöötamisse kaasatavateks ministeeriumideks on haridus- ja teadusministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, siseministeerium ja sotsiaalministeerium. Avalikkuselt ettepanekute ja arvamuste saamiseks korraldab keskkonnaministeerium arengukava eelnõu arutamiseks vähemalt ühe avaliku istungi ja avaldab eelnõu põhiseisukohad oma kodulehel.

Arengukava koos rakendusplaaniga tuleb esitada valitsusele heakskiitmiseks novembris 2006. Arengukava tuleb ajakohastada iga kümne aasta järel.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 29.06.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.