Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soe suvi jätkub (2006-06-29 12:59:03)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Marko Kaasiku 28. juunil koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

Järgneval nädalal on oodata taas kõrgrõhuala mõjulepääsu. Neljapäeval liigub väike madalrõhkond üle Soome itta. Ilm on vahelduva pilvisusega, puhub lääne- ja loodetuul kiirusega 2–7 m/s ning sooja tuleb öösel 10–15 ja päeval 15–20 kraadi. Kohati võib sadada vähest hoovihma. Reedel laieneb Baltimaadele läänes paiknev suur kõrgrõhuala. Selle idaservas puhuvad põhjakaarte tuuled kiirusega 2–5 m/s, ilm on vahelduva pilvisusega ja esialgu veel suhteliselt jahe: öösel 11–16 ja päeval 16–22 kraadi. Laupäeval–pühapäeval kõrgrõhkkond laieneb veelgi. Ilm on kuiv ja vähese või vahelduva pilvisusega, tuul põhjast ja loodest kiirusega 1–4 m/s. Vaiksetel öödel jahtub õhk 9–14 kraadini, kuid päeval tõusevad temperatuurid 20–26 soojakraadini. Esmaspäevast neljapäevani jääb Eesti endiselt kõrgrõhkkonna idaserva, kuid Loode-Venemaa kohal jõudu koguv madalrõhkkond toob rohkem pilvi ja võib Ida-Eestis ka mõne vihmasagara põhjustada. Tuul on jätkuvalt põhjakaartest (1–6 m/s), sooja öösel 11–17 ja päeval 20–26 kraadi.

Nädala keskmiseks temperatuuriks ootame 17–19 soojakraadi, mis on paljuaastasest keskmisest 1–3 kraadi soojem. Paljud kohad Eestis võivad eeloleval nädalal jääda sajuta, teised saavad mõne millimeetri vihma.” 

 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.