Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikoolis algas sisseastumisavalduste vastuvõtt (2006-06-28 12:09:08)

 

Eesti Maaülikooli astumiseks esitati esimese päeva, s.o 27. juuni jooksul juba 217 avaldust, neist 136 riigieelarvelistele õppekohtadele ja 81 tasulisse õppesse.

 

Esimese vastuvõtupäeva populaarseimad erialad olid maastikukaitse ja –hooldus, maastikuarhitektuur ja maaehitus, tasulises õppes aga majandusarvestus ja finantsjuhtimine. Päris suur oli noorte huvi ka loomaarstiõppe vastu.  


Sisseastujate hulgas oli noormehi-neide enam-vähem võrdselt, hindas maaülikooli vastuvõtu peaspetsialist Tiiu Lille. Tema sõnul takistab praegu avalduste esitamist interneti teel tõsiasi, et riikliku eksamikeskuse 2006. aasta andmed ei ole veel jõudnud vastavasse programmi.

Maaülikooli bakalaureuseõppe riiklikele õppekohtadele võetakse tänavu vastu 435 õppurit, magistriõppesse 282 ja doktoriõppesse 33.

Maaülikooli riiklikele õppekohtadele saab esitada avaldusi 13. juulini ja tasulisse õppesse kuni 27. juulini. Magistri- ja doktoriõppesse kestab vastuvõtt 13. juulini.

Eelmisel aastal oli maaülikooli üldkonkurss 6,19. Kokku esitati mullu 423 kohale 2617 avaldust. Kõige populaarsemaks erialaks osutus kinnisvara planeerimine (18 soovijat kohale), kõige tagasihoidlikumaks jäi konkurss põllumajandustehnika erialal (1,8).

Tänavune maaülikooli astuja võib valida 23 õppekava vahel.

 

Lähem info: Tiiu Lille, maaülikooli vastuvõtu peaspetsialist, tel 731 3048, 525 3666, tiiu.lille@emu.ee.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 28.06.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.