Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rukki kasvatamisest ja kasutamisest Eestis (2006-06-27 22:58:16)

Teisipäeval, 27. juunil Paides Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) ja Eesti Rukki Seltsi korraldusel toimunud rukkipäeval tutvustas riigipoolseid seisukohti ja rukki kasvatamise ja kasutamise poliitikat põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup.

Rukki vajadusest ja kvaliteedinõuetest rääkisid Tartu Veski kvaliteedijuht Marin Mägi ja Rakvere Piiritusetehase juht Arno Kangur. Rukkisortide omadusi võrdles ja seemnete kättesaadavusest Eestis kõneles Jõgeva Sordiaretuse Instituudi direktor Mati Koppel. Eesti Rukki Seltsi tegevussuundi tutvustas juhatuse esimees Leonhard Puksa.

Kohalolnud avaldasid lootust, et rukkikasvatuse madalseis on möödumas ja rahvusvilja kasvatamine tõuseb taas ausse. Ehkki Eesti teraviljakasvatajad on Euroopa Liidus väikseimate toetustega, annab tulevikuks kindlust töötlejate poolt välja öeldud suur nõudlus kohaliku rukki kui tööstuse tooraine järele ja leivavilja selle aasta miinimumhinna kokkulepe - 1 tonni eest 1585 krooni. Järgmise aasta lepinguid on kavas sõlmida alates sügisest miinimumhinnaga 1600 krooni tonn. Leivavilja kvaliteedile mittevastava rukki lubas kokku osta Rakvere Piiritusetehas. Tänavu tahetakse rukki kasvupinda suurendada.

Rukis on meie rahvusvili ja väärib üldrahvalikku toetust nii kasvatamisel kui kasutamisel, tõdesid rukkipäeval osalejad.

Allikas: EPKK 27.06.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.