Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Karula rahvuspargi kaitseala laienes (2006-06-22 18:26:50)


Neljapäeval, 22. juunil võttis valitsus vastu Karula rahvuspargi kaitse-eeskirja, mille kohaselt laiendatakse olemasolevat kaitseala.

Karula rahvuspargi eesmärgiks on Lõuna-Eestile iseloomulike metsa- ja järverikaste maastike, pinnavormide ja kultuuripärandi ning tasakaalustatud keskkonnakasutuse säilitamine, kaitsmine, taastamine, uurimine ja tutvustamine. Lisaks suurtele metsamassiividele, mitmepalgelisele maastikule ning paljudele järvedele, mille on endale koduks valinud mitmed Eestis haruldaseks jäänud linnu, looma ja taimeliigid on Karulas oluline kohapeal elav inimene koos oma keele, kommete ja elulaadiga.

Karula rahvuspargi pindala on 12 300 ha, sellest eramaad ligi 30%, jätkuvalt riigi omandis olevat maad 10% ja riigimetsamaad 60%.

Kaitseala on jagatud kaheks loodusreservaadiks (2%), kahekümne seitsmeks sihtkaitsevööndiks (56%) ja kaheteistkümneks piiranguvööndiks (42%).

Loodusreservaadid on moodustatud puutumata loodusega alade kaitseks, kus tagatakse looduslike koosluste säilimine ja kujunemine üksnes loodusliku protsessina.

Karula rahvuspark kuulub sealsete loodusväärtuste tõttu üle-euroopalise kaitstavate alade võrgustiku Natura 2000 alade hulka.

Karula rahvuspark moodustati 1993. aastal Karula maastikukaitseala baasil.

Määrused jõustuvad kolm päeva pärast Riigi Teatajas ilmumist.

Lisainfo: Kaili Preismann, Karula Rahvuspargi andmehõive spetsialist, e-post kaili@karularahvuspark.ee.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 22.06.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.