Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jaanilaupäev tõotab tulla hoovihmane (2006-06-21 18:19:37)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 21. juunil koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

Suurele kuumusele tuleb lähipäevil lõpp ja suvi pöördub harjumuspärastesse rööbastesse. Neljapäeval tekitab läänest lähenev madalrõhkkond enda ees tugeva lõunavoolu, mis toob soojust veel juurdegi. Öösel on oodata harvanähtavaid temperatuure, 17–22 kraadi sooja. Lääne-Eestis hakkab taevas pilve minema ja võib sadada hoovihma. Tuul puhub lõunast kiirusega 3–6 m/s. Neljapäeva päeval liigub sajuala aeglaselt itta ja sellega kaasneb paljudes kohtades äike. Ida-Eestis võib aga lõunatuul suhteliselt väheste pilvedega taeva all tõsta kuumuse 32 kraadini (mujal 23–29 kraadi). Tuule kiirus on 3–6 m/s, äikese ajal tugevad tuulepuhangud. Ida-Eestisse jõuavad sajud ja äike õhtupoolikul või ööl vastu reedet. Reedel pöördub tuul loodesse ja puhub kiirusega 2–4 m/s, sooja on öösel 15–20 ja päeval 19–24 kraadi. Ilm on pilves selgimistega, hoovihmad koos äikese võimalusega jätkuvad. Päeva jooksul Lääne-Eestis sajud lakkavad ja taevas hakkab selginema. Seevastu on Ida pool ning eriti Kagu-Eestis on tugevaimat sadu oodata just jaaniööl. Puhub loodetuul 1–3 m/s ning sooja on 12–17 kraadi. Laupäeva päeval on oodata vahelduva pilvisusega (Ida-Eestis vähese hoovihmavõimalusega) ilma. Puhub loodetuul 1–3 m/s, sooja on 19–24 kraadi. Pühapäeval pääseb taas mõjule kõrgrõhuala, kuid öised õhutemperatuurid on põhjakaarte tuulte (kiirus 1–2 m/s) tõttu vaid 9–14 kraadi. Päeval kütab päike õhu siiski 20–26 soojakraadini. Ka esmaspäeval on vähese või vahelduva pilvisusega kuiv ilm, tuul pöördub kagusse (1–2 m/s) ning õhusooja on öösel 10 – 15 ja päeval 19–25 kraadi. Teisipäeval-kolmapäeval liigub üle Eesti taas madalrõhulohk. Ilm on vahelduvalt pilves, sajab hoovihma. Tuul pöördub läände, tuule kiirus on 3–7 m/s. Sooja tuleb öösiti 10–20 ja päeval 18–25 kraadi.

Nädala keskmiseks temperatuuriks ootame +16 kraadist saartel kuni +20 kraadini Kagu-Eestis, mis on paljuaastasest keskmisest 2–4 kraadi soojem. Sadu on oodata keskmiselt 10–20 mm, mis on lähedane paljuaastasele keskmisele. Samas võivad hoogsajud kohati maha tuua tunduvalt suuremad sajuhulgad.” 

 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.