Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool korraldab rahvusvahelise kloontaimekonverentsi (2006-06-21 13:29:16)

 

Jaanijärgsel nädalal on tulekul kaheksas taimede klonaalse kasvu bioloogiale pühendatud rahvusvaheline konverents, mille korraldab Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi botaanikaosakond.  

 

27.–30. juunini Pärnu hotellis Strand teoks saaval teaduskonverentsil osaleb teadlasi paljudest riikidest: USAst ja Kanadast Uus-Meremaani.


Kloontaimede iseära on selles, et nad paljunevad ka risoomide, mugulate ja vahel lihtsalt taimejuppide abil. Inimene on seda taimede võimet oma huvides tublisti ära kasutanud sordiaretuses, aianduses, toidu tootmises ja mujalgi.


Klonaalse kasvu fenomen pälvib taimede uurimisel üha enam tähelepanu ka suure ökoloogilise tähtsuse tõttu. «Klonaalne kasv mõjutab oluliselt kaitsealuste liikide arvukust ja ka osade võõrtaimeliikide levikut. Ka äärmuslikult liigirikastes puisniitudes domineerivad rohurindes just peamiselt mittesuguliselt paljunevad taimed», märgib maaülikooli botaanikaosakonna juhataja, vanemteadur Tiiu Kull.


Taimede klonaalset kasvu käsitlenud konverentsid on seni toimunud Hollandis, Rootsis, Tðehhis, Ungaris, Soomes, Inglismaal ja
Austrias.

 

Lisainfo: www.zbi.ee, Marek Sammul, maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnaistituudi botaanikaosakonna vanemteadur, tel 527 6204, marek@zbi.ee.


Allikas: Eesti Maaülikooli 21.06.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.