Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Selgus Matsalu vee- ja kanalisatsiooniprojekti järelevalve teostaja (2006-06-21 09:04:12)

 

Neljapäeval, 22. juunil allkirjastavad AS Matsalu Veevärk ja AS Telora-E Märjamaal leppe, mille alusel hakkab AS Telora-E teostama omanikujärelevalvet Matsalu vee- ja kanalisatsiooniprojekti raames tehtavate tööde üle.

AS Telora-E koos Eesti Veevärk Konsultatsiooniga võitis 2006. aasta alguses Keskkonnaministeeriumi korraldatud riigihanke, leidmaks järelevalve teostajat Matsalu alamvesikonna vee- ja kanalisatsiooniprojekti (AS Matsalu Veevärk alamprojekt) raames tehtavate tööde üle. Lepingu mahuks on 11 681 986 Eesti krooni ning leping sisaldab ehitushanke nõustamist, ehitamise järelevalvet ja ehitamisjärgset kontrolli.

Järelevalvet tuleb teha 11 vallas ning 34 asulas, kus on käivitunud Matsalu alamvesikonna vee- ja kanalisatsiooniprojekt ja ehitatakse vee- ja kanalisatsioonitorustikke, puurkaev-pumplaid ning reoveepuhasteid.

"Tegemist on nii kohalike elanike kui ka kogu Eesti jaoks olulise projektiga, järelevalve peab tagama, et kõik tööd oleksid korrektselt teostatud ja nendeks ettenähtud raha sihipäraselt kasutatud," ütles Keskkonnaministeeriumi Ühtekuuluvusfondi büroo peaspetsialist Triin Reisner. "Projekti lõppedes saavad elanikud liituda vee- ja kanalisatsioonitrassidega, väheneb reostusoht, paraneb loodushoid."

Järelevalveteenust rahastavad 80% ulatuses Ühtekuuluvusfond, 10% ulatuses Eesti riik ning 10% ulatuses projektiga kaasatud omavalitsused.

AS Matsalu Veevärk on ettevõte, mille asutasid 11 Raplamaa, Läänemaa ja Pärnumaa valda. Ettevõtte eesmärgiks on korraldada Matsalu alamvesikonna vee- ja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimist ja laiendamist ning hiljem nende opereerimist. Tööde teostamiseks esitas Keskkonnaministeeriumi Ühtekuuluvusfond Euroopa Komisjonile rahastamistaotluse. Euroopa Komisjon võttis vastu otsuse projekti rahastamiseks 23. detsembril 2004. a.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 21.06.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.