Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti osaleb ühe juhtriigina Läänemere seisundi parandamisel (2006-06-19 15:06:59)


21. ja 22. juunil kogunevad Läänemere rannikuriikide esindajad Vilniusse, et Helsingi Komisjoni delegatsioonijuhtide iga-aastasel koosolekul arutada Läänemere hea seisundi saavutamiseks tehtavat rahvusvahelist koostööd. Eesti on andnud nõusoleku olla Läänemere tegevuskava koostamisel üheks juhtriigiks.

Helsingi Komisjon (HELCOM) algatas 2005. aastal uuendusliku lähenemise Läänemeres reostuse vähendamiseks ning merekeskkonnale juba tekitatud kahju parandamiseks. Kokku on lepitud neljas olulises tegevussuunas: vähendada Läänemere eutrofeerumise ohtu, vältida reostust (ka ohtlike ainete merre sattumist), parandada navigatsiooni ohutust ja õnnetustele reageerimise suutlikkust, peatada elupaikade hävitamine ja bioloogilise mitmekesisuse vähenemine.

Nende eesmärkide saavutamiseks vajalikud meetmed ja tegevused koondatakse Läänemere tegevuskavva. Vilniuse kohtumisest võtavad osa üheksa riigi esindajad ja nad keskenduvadki seni tegevuskava koostamiseks tehtud tööle, täpsustavad tegevuskavaga seotud tulusid-kulusid, kinnitavad juhtriigid tegevuskava erinevate peatükkide koostamiseks jne.

Eesti on andnud nõusoleku olla Läänemere tegevuskava koostamisel üheks juhtriigiks koos Poolaga. Eesti ülesanne on 1. septembriks 2006.a välja töötada tegevuskava bioloogilise mitmekesisuse esmane peatükk, kus tuleb kirjeldada Läänemere praegust seisundit, tuua selged ja konkreetsed sihid ökoloogiliste eesmärkide elluviimiseks ja näidata tegevused, mis aitavad nende eesmärkideni jõuda.

Tegevuskava koostamise Eesti-poolne koordinaator on Keskkonnaministeeriumi veeosakonna spetsialist Heidi Käär.

Vilniuses toimub 19. HELCOM-i delegatsioonijuhtide koosolek. Järgmine tegevuskava jaoks oluline kohtumine toimub 15. novembril 2007. aastal Varssavis, kus HELCOM-i ministrite koosolekul täpsustatakse tegevused ja tähtajad, mis on vajalikud, et liikuda Läänemere hea seisundi parandamise suunas.

Lisainfo: Heidi Käär, Keskkonnaministeeriumi veeosakond, tel 626 2990.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 19.06.2006 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.