Paljusid õistaimi kasvatatakse ilu pärast, aga üha enam kasutatakse õielehti toidu maitsestamiseks ja kaunistuseks. Ikka selleks, et roog parem, ilusam ja tervislikum saaks.
" Neid õisi, mida süüa kõlbab, on tegelikult ootamatult palju. Maitsvaid õisi annavad mitmed populaarsed ilutaimed, nagu päevaliiliad, roosid, nelgid, gladioolid, pojengid ning paljud teised tuntud ja vähemtuntud taimed," räägib botaanikaaia direktor Karmen Kähr. "Näitusel tutvustame meie metsades, aedades ja niitudel kasvavaid söögiks ja raviks sobivaid õisi. Näituse üks eesmärk on tutvustada, milliseid õisi tarbida ning milliseid ei tasuks söömiseks kasutada," kutsub Kähr kõiki näitusele.
Näituselt on võimalik kaasa osta uhkeid ja erilisi Nõrga talu püsilillede isikuid.
Söödavate ja ravivate taimedega on Tallinna Botaanikaaias võimalik tutvuda 24.-26. juulini.
Allikas: Tallinna Botaanikaaia pressiteade