Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muutub avalikult kasutatavate veekogude nimekiri (2006-06-16 23:50:19)


Keskkonnaministeerium soovib muuta senikehtivat avalikult kasutatavate veekogude nimekirja, sest täpsustunud on andmed veekogude kohta ja mitmel juhul on isegi veekogu nimetus muutunud.

Uue nimekirja kinnitamiseks on Keskkonnaministeerium algatanud Vabariigi Valitsuse korralduse ”Avalikult kasutatavate veekogude nimekirja kinnitamine” eelnõu. Sellega tunnistatakse kehtetuks Vabariigi Valitsuse 1996. a 18. juuli määrus nr 191 ”Avalikult kasutatavate veekogude nimekirja kinnitamine”.

Eelnõus on toodud nimekiri avalikuks kasutamiseks mõeldud järvedest ja paisjärvedest koos asukohajõe, koordinaatide ja pindalaga. Jõgede puhul on esitatud ka pikkus ja valgala. Nimekiri on antud maakondade kaupa. Näiteks Harjumaal on eelnõu kohaselt avalikuks kasutamiseks 86 järve, Hiiumaal 16, Ida-Virumaal 57, Jõgevamaal 28, Järvamaal 18, Läänemaal 29, Lääne-Virumaal 24, Põlvamaal 95, Pärnumaal 40, Raplamaal 18, Saaremaal 71, Tartumaal 55, Valgamaal 140, Viljandimaal 43 ja Võrumaal 138 järve. Kokku on eelnõus avalikuks kasutamiseks määratud järvi 857.

Veekogu avalik kasutamine tähendab veevõttu, suplemist, veesporti, veel ja jääl liikumist ja kalapüüki seaduses sätestatud ulatuses. Veekogu avaliku kasutamisega ei tohi rikkuda võõral maal viibimist reguleerivaid seadusesätteid.

Vabariigi Valitsuse korralduse eelnõu ja seletuskirjaga on võimalik tutvuda Keskkonnaministeeriumi kodulehel aadressil www.envir.ee. Keskkonnaministeeriumile saab eelnõu kohta esitada kirjalikke ettepanekuid ja vastuväiteid.

Lisainfo: Margus Korsjukov, Keskkonnaministeeriumi veeosakonna spetsialist, tel 626 2853

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 16.06.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.