Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaelu arengukava 2005. aasta seirearuanne kiideti heaks (2006-06-15 13:09:42)

 

Eesti Maaelu arengukava (MAK) 2005. aasta seirearuanne kiideti 14. juunil toimunud seirekomisjoni IV istungil heaks.

Istungil osalenud Euroopa Komisjoni esindaja hindas seirearuande sisukust ja nentis, et Eesti on taolise raporti koostamisel eesrindlik, kuna mitte kõik liikmesriigid pole nii põhjalikku seirearuannet esitanud.

“MAK 2004-2006 perioodiks määratud rahalisi vahendeid on võimalik kasutada 2008. aasta lõpuni, kuid ilmselt saavad kõik vahendid rakendatud 2007. aastaks. Seega oleme meile määratud rahade kulutamisega graafikus,” ütles Põllumajandusministeeriumi maaelu- ja kalanduspoliitika asekantsler Toomas Kevvai.

2005. aastal rakendati MAKi raames kokku viit toetusmeedet: ebasoodsamate piirkondade toetus, põllumajanduslik keskkonnatoetus oma nelja alameetmega (keskkonnasõbralik tootmine, mahepõllumajanduslik tootmine, kiviaia rajamine, taastamine ja hooldamine ning kohalikku ohustatud tõugu loomade kasvatamine), põllumajandusmaa metsastamise toetus, elatustalude kohanemise toetus, nõuetega vastavusse viimise toetus. Täiendavalt finantseeriti MAKi raames otsetoetuste lisamaksed ning rakendati tehnilist abi.

Rakendusasutuse hinnangul on MAK teisel rakendusaastal edukalt rakendunud. Taotlejad on olnud väga aktiivsed toetuste taotlemisel, mis annab tunnistust suurest vajadusest toetuste järele ning samuti ka taotlejate kasvanud teadlikkusest toetusmeetmete kohta. Positiivne tendents on ka see, et võrreldes 2004. aastaga oli 2005. aastal taotluse esitamisega hilinejate arv oluliselt vähenenud.

Lisaks MAKi 2005. aasta seirearuande tutvustamisele anti ülevaade MAKi põllumajandusliku keskkonnatoetuse seire ja hindamise süsteemist.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 15.06.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.