Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Suur suvi on lõpuks käes (2006-06-15 08:56:28)


Sõltumatu ilmaennustaja
Sven-Erik Enno 14. juunil koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

Suvesooja ja päikesepaistet saame nautida ka järgmistel päevadel. Kolmapäeva öösel vastu neljapäeva jääme küll madalrõhkkonna mõju alla, ilm läheb pilve ja alates Lääne-Eestist hakkab sadama hoovihma ning võib olla äikest. Tuul puhub põhjakaarest kiirusega 4–10 m/s. Neljapäeva päeval hakkab aga taas tugevnema lääne poolt saabuv kõrgrõhkkond. Päeval on ilm vahelduva pilvisusega, sooja on 15–20 kraadi, puhub põhjakaarde tuul 3–9 m/s. Hoovihma võib veel sadada vaid Lõuna-Eestis. Reede öösel on sooja 6-10 kraadi ja puhub loode tuul 2–6 m/s. Päeval tõusevad temperatuurid aga juba 18–22 kraadini, tuul puhub loodest 3–8 m/s. Järgmistel päevadel aga saame taas südasuvist ilma nautida. Öised temperatuurid jäävad esialgu veel 8–14 kraadi vahele, alates esmaspäeva ööst aga on ka ööd soojemad - temperatuurid ulatuvad siis 12-18 kraadini. Laupäeval on õhusooja 20–25 kraadi, edasi on aga päeviti oodata 22–27 kraadi, teisipäeval, kolmapäeval aga kuni 29 kraadi sooja. Tuul puhub laupäeval veel põhjakaarest kiirusega 3–8 m/s, edasi pöördub tuul läände ja siis lõunakaarde, tuul on nõrk või mõõdukas puhudes öösiti 1–5 m/s, päeval 2–8m/s. Vihma võimalus suureneb alates kolmapäevast.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +20 kraadist saartel kuni +25 kraadini Kagu-Eestis, mis on normist kõrgem. Sademeid on oodata kuni 10 millimeetrit, mis on normi piires.” 

 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.