Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikoolis kohtuvad Euroopa ülikoolide välissuhtlejad (2006-06-13 15:24:53)


Maaülikool korraldab 15.- 18. juunini
Euroopa põllumajandus- ja keskkonnateaduste ülikoolide välissuhete-alase konverentsi, mis toob Tartusse umbes 40 osalejat ligi 20 riigist.

 

Arvult 10. IROICA konverents toimub esmakordselt Eestis. IROICA on Euroopa põllumajandus- ja keskkonnasuunitlusega ülikoolide välissuhete osakondade töötajate koostöövõrgustik, kus on liikmeid enam kui 80st ülikoolist. IROICAs löövad kaasa näiteks Viini Põllumajandusülikool, Taani Kuninglik Veterinaaria- ja Põllumajandusülikool, Wageningeni Ülikool ja teised.

IROICA konverentsidel luuakse üliõpilasvahetuseks uusi kontakte ning sõlmitakse lepinguid üliõpilasvahetuse korraldamiseks.

Tänavuse konverentsi üks eesmärke on tekitada huvi üliõpilaste Tartusse saatmise vastu. «Tahame tutvustada Tartut kui avatud, sõbralikku ja turvalist ülikoolilinna, kus üliõpilaste jaoks on loodud tänapäevased elamis- ja õppimisvõimalused,» ütles maaülikooli õppearendusosakonna juhataja Aret Vooremäe.

Reedel võib maaülikooli peahoone kaldauditooriumis kuulata mitmeid huvitavaid ettekandeid, näiteks räägib kultuuridevahelise kommunikatsiooniinstituudi juhataja Margaret Pusch sellest, kuidas inimestevahelistest erinevustest õppida positiivsust.  

Külalised sõidavad ka Põlvamaa talurahvamuuseumi käsitööpäevale, lähevad Karilatsi kala püüdma ja tutvuvad Ida-Virumaa maastikega.

Seni on IROICA konverentse peetud näiteks Austrias, Soomes, Kreekas, Itaalias, Hispaanias, Prantsusmaal, Ungaris jm. Konverentside tulemusena on vahetusüliõpilaste arv IROICA liikmesülikoolide vahel mitmekordistunud.

Ürituse täpsemat kava näeb maaülikooli kodulehelt: www.emu.ee/iroica.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 13.06.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.