Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toimub seminar märgalade taastamisest (2006-06-09 18:58:46)

 

Eestimaa Looduse Fond (ELF) korraldab seminari märgalade taastamisest Eestis ja Lätis. Tegemist on Kuresoo (Soomaa suurima soo) ühe kuivendatud osa taastamisprojekti avaseminariga, kus räägitakse märgalade kaitse- ja taastamispoliitikast mõlemas riigis, tutvutakse alanud Kuresoo kuivendatud rabaosa taastamisprojektiga ja tehakse ringkäik projektialal.

Seminar toimub 14. juunil 11.00–19.00 Soomaa külastuskeskuses. Esinejaid on Keskkonnaministeeriumist, Eesti Märgalade Ühingust, ELFist, Looduskaitse Keskuse Pärnu-Viljandi regioonist ja Läti Looduse Fondist (Latvijas Dabas fonds – LDF).

Projekti rahastatakse Euroopa Ühenduse Algatuse INTERREG III A raames. Projekti kaasfinantseerijad on Eesti Vabariigi Siseministeerium ja WWF Switzerland.

Märgalade taastamise projekti eesmärk:
* Vahetada ja ühtlustada rabade ning soode kaitse ja taastamise alaseid teadmisi ja kogemusi Eesti ning Läti kaitsealade töötajate ja looduskaitseekspertide vahel. * Luua võimalused kahe riigi ekspertide koostööks loodustingimustelt (ka rabade seisundilt ja iseloomult) väga sarnasel alal.
* Koostada koostöös lätlastega (tuginedes nende mõnevõrra suurematele kogemustele soode taastamise vallas) näitlik taastamiskava rikutud rabale koos vajalike eeluuringutega.
* Teavitada laiemat avalikkust Läti ja Eesti piirialade rabade kaitse ja taastamise vajadusest.
Mudelalana on välja valitud Soomaa rahvuspargis asuv looduskaitseliselt väärtuslik Kuresoo raba, mille üks osa on turbakaevandamise eesmärgil kuivendatud ja looduslik seisund rikutud.

Seminar on tasuta ning töökeeleks on eesti keel. Seminari kuulajaks palume registreeruda e-maili teel: marko@elfond.ee

Info: Marko Kohv, ELFi rabaprojekti juht, tel 5666 3752;
marko@elfond.ee

Vaata kava...


Allikas: Eestimaa Looduse Fond


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.