Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valmis kasvuhoonegaaside lubatud heitkoguste Eesti riiklik jaotuskava (2006-06-08 19:38:32)

 

Keskkonnaministeeriumis valmis kasvuhoonegaaside lubatud heitkoguste Eesti riiklik jaotuskava aastateks 2008-2012.

Kasvuhoonegaaside lubatud heitkoguste riikliku jaotuskava koostamise näeb ette Euroopa Liidu direktiiv 2003/87/EÜ. Seekordsesse jaotuskavva on kaasatud nii kasvuhoonegaase atmosfääri paiskavad käitised kui ka ühisrakenduse tulemusena käivitatud või planeeritavad projektid, mis oma tegevusega väldivad kasvuhoonegaaside eraldumist.
CO2 heitkoguseid saab müüa see, kelle tõendatud aastased kogused jäävad alla jaotuskavaga määratud normi. Kui lubatud heitkoguste hulk on ületatud, siis peab käitaja maksma trahvi või ostma turult heitkoguseid juurde.
Kauplemise eesmärgiks on saavutada Kyoto protokolliga võetud kasvuhoonegaaside vähendamine majanduslikult kõige efektiivsemal viisil.

Kasvuhoonegaaside heitkogustega saavad kaubelda alltoodud tegevusaladel tegutsevad käitised:
· energiatootmine, sh koksiahjud ja naftasaaduste ümbertöötlemine,
· metallide tootmine ja töötlemine,
· mineraalsete materjalide töötlemine,
· muud tegevusalad - nt tselluloosi- ja paberitootmine.

Eestis on tegemist vaid kolme sektoriga, sest puuduvad direktiiviga määratud mahtudes metallide tootmise ja töötlemisega tegelevad käitised. Energiatootmisel on piiriks seatud soojuslik sisendvõimsus vähemalt 20 MW, mineraalitööstuse ettevõtetel on antud järgmised päevased tootmismahud: tsemenditootmisel - vähemalt 500 tonni tsemendiklinkrit, lubjaahjudel vähemalt 50 tonni lupja, klaasitööstuses on sulatusahjude võimsuseks vähemalt 20 tonni klaasimassi, keraamikatööstuses - 75 tonni toodangut jms, ning lõpuks nn muude tegevusalade hulgas paberitootmine - vähemalt 20 tonni paberit.

Kasvuhoonegaaside lubatud heitkoguste riikliku jaotuskava ja selle seletuskirjaga on võimalik tutvuda Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskuses (Mustamäe tee 33, tuba 234, tel. 6 737 582) ning Keskkonnaministeeriumi koduleheküljel http://www.envir.ee/kliima 9. juunist 2006 kella 10-st alates.

Riikliku jaotuskava avalik arutelu toimub 15. juunil kl 15.00 Keskkonnaministeeriumi suures saalis Narva mnt 7a.

Ettepanekuid ja kommentaare saab esitada Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskuse kliima- ja osoonibüroo juhataja kt Eve Tammele (tel 6 737 582, Eve.Tamme@ic.envir.ee ) või SEI-Tallinna kliima, energia, atmosfääri programmi juhile Tiit Kallastele (tel 62 76 100, tiit.kallaste@seit.ee ) kuni 21. juunini kella 10-ni.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 08.06.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.